OROSZVALOSAG.HU


Megjelent a RussianStudiesHu

  |  2023-12-13 08:40:05  |  
Oroszvalóság Admin

Megjelent a RussianStudiesHu

Idén már Scopusos

 Megjelent a<em> RussianStudiesHu</em>

Az 5. évfolyamába lépett RussianStudiesHu idei második számát már Scopusos és MTMT által minősített folyóiratként jegyzi.

A Szvák Gyula főszerkesztő által alapított RussianStudiesHu az Alapítvány az Orosz Nyelvért és Kultúráért által kiadott folyóirat, mely az ELTE BTK Történeti Intézet Kelet-, Közép-Európa Története és Történeti Ruszisztikai Tanszék támogatásával 2019 óta jelenik meg. A keleti szláv, az oroszországi és a szovjet történelem bármely problémájának (beleértve a magyar és kelet-európai vonatkozásokat) történettudományos vagy más rokondiszciplína általi feldolgozott tudományos cikkeket publikál orosz, angol és magyar nyelven.

Az új lapszám tematikus bevezető része az orosz-kép változásairól szólebben a szekcióban japán, egyesült államokbeli, orosz és magyar szerzők tanulmányai olvashatók.

Az ezt követő „Tanulmányok” rovat tartalmilag szorosan kapcsolódik az előzőhöz, ugyanis jórészt a két évvel ezelőtti emlékezetpolitikáról és történelmi ruszofóbiáról szóló ELTE-konferencia eddig még nem publikált anyagait tartalmazza. Itt négy ELTE-s kötődésű szerző (köztük egy doktorandusz), valamint három orosz kutató közös írását olvashatjuk.

A számot záró recenzió német történész munkája.

A cikkek itt olvashatóak: https://russianstudies.hu/docs/RS_2023-2.pdf#toolbar=0&navpanes=0&statusbar=0 

Cimkék: RussianStudiesHu, ruszisztika
Országok:
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat