OROSZVALOSAG.HU


Lectori salutem! 

  |  2022-01-15 16:34:18  |  
Oroszvilág Admin

Lectori salutem! 

Megújulunk 

Lectori salutem!


A Covid megtette a maga romboló hatását az oroszvilag.hu-ra is. A 2010-ben Gyóni Gábor kezdeményezésére és vezetésével nagy reményekkel indult posztszovjet hírmagazin sok éven át magas színvonalon szolgálta a nyilvánosságot: napi rendszerességgel adott hírt a régió eseményeiről, értőn elemezte őket és pártatlanul tájékoztatta az érdeklődő olvasót. Időközben azonban új szereplők jelentek meg, amelyek jobb anyagi lehetőségek közepette jobban tudták kiszolgálni a friss híreket váró közönséget, s ebben már nem volt képes versenytárs lenni a lassan korszerűtlenné váló, állandó hacker támadásoknak kitett felületünk.


Az oroszvilag.hu tartalomszolgáltatása gyakorlatilag egy évig szünetelt.
Az új év azonban új tettekre sarkallta az oroszvilag.hu mögött álló ruszisztikai közösséget, amely úgy ítélte meg, hogy a portál a vegetálásnál jobb sorsra érdemes. Hatalmas tudásanyagot halmozott fel az elmúlt 12 évben, amelyet mindenképp meg kell őrizni, s újakkal kell gyarapítani. Ezért az oldalon a legszükségesebb korszerűsítést elvégeztük, a korábbi tartalmakat, mintegy archívumként, meghagytuk és megmentettük. Az új feltételeknek és adottságainknak megfelelő profilátalakítást végrehajtottuk.


2022-től az oroszvilag.hu „ruszisztikai tudásmagazinként” definiálja magát, amely továbbra is tájékoztatni kíván Oroszország és a körülötte levő világ aktuális eseményeiről, de amely markánssá szeretné tenni a tudományos-népszerűsítő irányvonalat, amelynek művelésében a mögötte lévő szellemi műhely különösen erős. A T. Olvasó mostantól kezdve több és színesebb történeti, művelődéstörténeti, kulturális írást talál majd az oldalon, amely a szerkesztők reményei szerint nemcsak tudásanyagot szolgáltat, de tartalmas szórakozást is nyújt neki.
Erre garancia lehet a lap mögött álló magyarországi ruszisztikai szakma és az orosz nyelvvel, irodalommal, történelemmel foglalkozó egyetemisták és doktoranduszok lelkes csapata, amely fiatalságával frissességet és új szemléletet kölcsönözhet az oroszvilag.hu-nak.
Ebben a nem szűnő reményben köszönti az oroszvilag.hu régi és új olvasóit a Kiadó képviseletében


Szvák Gyula

 

 Lectori salutem! 

 

Cimkék: Gyóni Gábor, ruszisztika, Oroszország, tudományos-népszerűsítés, történelem, művelődés, politika
Országok:
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat