OROSZVALOSAG.HU


A Majdan tüntetői nem mennek haza

  |  2014-01-31 16:37:10  |  
Oroszvilag.hu

A Majdan tüntetői nem mennek haza

Nem érdekli őket, miről tárgyalgatnak a politikusok

 A Majdan tüntetői nem mennek haza

Még tegnap a Majdan tüntetői kijelentették, a hatalom és az ellenzék között folyó tárgyalások és kompromisszumok ellenére nem ürítik ki Kijev központját, nem bontják le a barikádokat.

Az ukrán hadsereg dolgozói és fegyveresi felhívták a Legfelsőbb Parancsnokot (azaz az ország elnökét), hogy a törvény alapján rendelkezésére álló eszközökkel tegye meg a szükséges intézkedéseket a helyzet stabilitására – olvasható abban a felhívásban, amit az ukrán védelmi minisztérium honlapján is publikáltak.

Viktor Janukovics ukrán elnök jelenleg egy kórházban tartózkodik gyógykezelésen, de aláírta a Rada által elfogadott amnesztiatörvényt. 

Pavel Lebegyev ukrán védelmi miniszter nemrég úgy nyilatkozott, a hadsereg nem fog beavatkozni a belpolitikai eseményekbe.

Az ukrán Belügyminisztérium szerint az ellenzék még a múlt évben előre megszervezte a kijevi zavargásokat. A Haza (Batykivscsina) párt tömegzavargásokkal akarta aláásni Janukovics elnök tekintélyét.

Kijev közelében egy erdőben megtalálták a január 22-én eltűnt Dmitrij Bulatovot, az Autómajdan vezetőjét. A férfit megverték, eltörték a kezét, majd kidobták egy erdőbe.

Dmitrijt, szavai szerint, egy orosz akcentussal beszélő csoport tagjai kínozták meg.

Dnyepropetrovszkban a megyei adminisztráció ostromában részt vett embereket tartóztattak le civil ruhás nyomozók.

 

 

 

 

(segodnya.ua, Rosszijszkaja Gazeta, Echo Moszkvi) 

Cimkék: Hadsereg, Kijev, Janukovics, Majdan
Országok: Ukrajna
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat