OROSZVALOSAG.HU


Kucsmát likvidálni akarják? 

  |  2011-04-01 11:50:08  |  
Gyóni Gábor

Kucsmát likvidálni akarják? 

Sok oligarchának jelentene megkönnyebbülést a volt ukrán elnök halála 

 Kucsmát likvidálni akarják? 

 

A Gongadze-ügyben ismertté vált Nyikolaj Melnyicsenko, az ukrán elnöki gárda egykori tisztje (ő volt, aki nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amelyen Leonyid Kucsma mint „problémát” említi az akkor még élő Georgij Gongadze újságírót) szerint Leonyid Kucsma ukrán elnök élete veszélyben foroghat.

A Kucsma elleni, a Gongadze-ügy miatt indított eljárásban Melnyicsenko is részt vesz, aki elmondta, nem zárja ki, hogy ukrán oligarchák a volt ukrán elnök „fizikai kiiktatására” törekednek.

Kucsma megölésére akkor kerülhet sor, ha napvilágra kerül valamelyik azokból a hangfelvételekből, amik a volt ukrán elnök birtokában vannak. Sok ukrán oligarchának nagy megkönnyebbülést jelentene, ha Kucsma nem lenne az élők sorában – mondta Melnyicsenko újságíróknak egy bírósági meghallgatás után. Ha valamelyik hangfelvétel kikerül, akkor lehetőség nyílna büntetőügyek indítására, amivel az ukrán költségvetés amúgy jól járna, hiszen így sok pénzt lehetne visszajuttatni az államkasszába. Nem járnának viszont jól a vagyonukat kétes úton szerző ukrán oligarchák.

„Sok mostani oligarcha Ukrajna szétlopásával alapozta meg gazdagságát, s mindez megtalálható a hangfelvételeken.” – jelentette ki Melnyicsenko.

 

(podrobnosti.ua)

 

Cimkék: Leonyid Kucsma, ukrán oligarchák, Nyikolaj Melnyicsenko
Országok: Ukrajna
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat