OROSZVALOSAG.HU


Elűzték a Lukoilt Ukrajnából

  |  2014-07-31 12:51:47  |  
Oroszvilag.hu

Elűzték a Lukoilt Ukrajnából

Felbomlott a kelet-ukrajnai rendőrség, dánokat vertek Kijevben

 Elűzték a Lukoilt Ukrajnából

A Donyecki Népköztársaság vezetése ostromállapotot rendelt el Donyeckben. Ennek keretében kijárási tilalmat rendeltek el 23 és reggel 6 óra között.

Kijevben a Dnyipro – FC Köbenhavn mérkőzésen ukrán futballhuligánok rátámadtak dán szurkolókra, mert az egyiküknél orosz zászlót véltek felfedezni.

Az orosz Lukoil társaság eladja ukrajnai benzinkútjait, miután az elmúlt hónapokban folyamatos incidenseknek vannak kitéve a kutak. Legutóbb az ukrán nacionalista Jobboldali Szektor aktivistái azt követelték Ivano-Frankivszk megyében a Lukoiltól, hogy adjon havi 3 tonna benzint az ukrán hadsereg szükségleteire. A Lukoil az osztrák AMIC Energy Management cégnek adja el 250 ukrajnai benzinkútját. A Lukoil az egyik legnagyobb kúthálózattal rendelkezett Ukrajnában.

Tömegesen dezertálnak a kelet-ukrajnai rendőrök, akik nem akarnak Kijev parancsára harcolni a hatalom által „terroristának” nevezett szakadárok ellen. Eddig már mintegy 20 ezer rendőr hagyta el a testületet, őket Kijev „dezertőröknek” nevezi.

 

 

(Nyezaviszimaja Gazeta, Moszkovszkij Komszomolec, gazeta.ru)

 

Cimkék: Lukoil, Ukrajna, Kijev
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat