OROSZVALOSAG.HU


Szergej Lavrov Üzbegisztánban járt

  |  2013-04-08 13:15:21  |  
Kecskeméti Gábor

Szergej Lavrov Üzbegisztánban járt

Taskentben tanácskoztak a FÁK külügyminiszterei

Szergej Lavrov Üzbegisztánban jártSzergej Lavrov Üzbegisztánban járt

Az üzbég fővárosban járt a hét végén Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, akit személyesen fogadott Iszlam Karimov, a közép-ázsiai ország elnöke. Lavrov a Független Államok Közösségének külügyminiszteri tanácskozására érkezett Taskentbe.

Karimov elmondta, Üzbegisztán nagyra értékeli, hogy Oroszországot partnerei és szövetségesei között tudhatja, mivel ez lehetővé teszi a két ország között a különböző területeken meglévő lehetőségek kihasználását.

Szergej Lavrov Putyin elnök üdvözletét tolmácsolta, s kijelentette: az orosz hatóságok támogatják a párbeszéd folytatását Üzbegisztánnal. A találkozó során a kétoldalú kapcsolatok számos szegmense került szóba.

A megbeszélések során kinyilvánították, hogy mindkét fél támogatja azt a megállapodást, melyet
Vlagyimir Putyin és Iszlam Karimov, 2012-es taskenti találkozójuk alkalmával hozott tető alá. Ebben a stratégiai partnerség elmélyítését deklarálták, mely meghatározza a két ország szempontjából a fejlődés prioritásait.

Az üzbég fél a FÁK szervezetét „egyedülálló platform”-nak nevezte, ahol lehetőség van a nyitott és bizalmon alapuló eszmecserére széles körű kérdésekben.


(UzDaily.com)

 

 

 

 

Cimkék: fák, szergej lavrov, iszlam karimov, taskent, együttműködés, partner, vlagyimir putyin,
Országok: Üzbegisztán Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat