OROSZVALOSAG.HU


Putyint megalázták Ausztráliában

  |  2014-11-15 12:51:48  |  
Oroszvilag.hu

Putyint megalázták Ausztráliában

Obama az Ebolához hasonlította Oroszországot

 Putyint megalázták Ausztráliában

Barack Obama amerikai elnök az ausztráliai G20 csúcson azt mondta, Oroszország az egész világra fenyegetést jelent. Obama ismét egyenlőségjelet tett az Ebola és az orosz agresszió elleni küzdelem közé.

Az Egyesült Államok, „mint az egyedüli szuperhatalom”, élére áll az Ebola és az Ukrajna elleni orosz agresszió elleni harcnak - mondta Obama. Az amerikai elnök szerint a malajziai Boeing tragédiája arról tanúskodik, hogy az egész világ érintett az ukrajnai válságban.

Az Ausztráliába érkező Vlagyimir Putyint meglehetősen hűvösen fogadták: másodrangú személyek várták a repülőtéren, míg a német kancellárt vagy a kínai elnököt kitüntető szívélyességgel fogadták. Putyint nem Brisbane legjobb szállodájában helyezték el. Az út orosz szervezői szerint az ausztrálok minden kérésüket bizalmatlansággal és ellenérzéssel fogadták. Ausztrál lapok címoldalon követelték Putyintól, hogy kérjen bocsánatot a malajziai Boeing lelövése miatt.

Ehhez képest Barack Obama amerikai elnököt valóságos sztárként fogadták Ausztráliában, és előadást is tarthatott egy egyetemen.

Tony Abbott ausztrál miniszterelnök is bírálta Moszkvát, szerinte Oroszország vissza akarja állítani a szovjet birodalmat. Stephen Harper kanadai miniszterelnök arra szólította fel Putyint, miközben kezet fogott vele, hogy az oroszok távozzanak (get out) Ukrajnából. 

Sajtóinformációk szerint a G20 csúcs plenáris rendezvényein a nyugati vezetők látványosan kerülték Putyin társaságát.

Ezúttal tehát a külföldi partnereit előszeretettel megalázó Putyin került a megalázott helyzetébe.

 

 

 

https://www.eurazsia.hu/2014/11/15/putyint-megalaztak-ausztraliaban/

 

Cimkék:
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat