OROSZVALOSAG.HU


Ferenc pápa az ukrajnai békéért is imádkozott

  |  2014-04-22 17:25:42  |  
Seszták Sándor

Ferenc pápa az ukrajnai békéért is imádkozott

A "Krisztus feltámadt" ortodox himnusz is elhangzott a Szent Péter téren

 Ferenc pápa az ukrajnai békéért is imádkozott

Az ünnepélyes húsvéti istentisztelet keretében a Szent Péter téren több tízezer hívő jelenlétében különböző nyelveken hangzott el a húsvéti köszöntés, valamint elénekelték a „Krisztus feltámadt” kezdetű ortodox himnuszt.

Ferenc pápa köszöntötte az egész keresztény világot Krisztus feltámadásának fényes ünnepe alkalmából, azt kívánta, hogy bekövetkezzen a megbékélés Ukrajnában és imádkozott a világon szenvedőkért.

„Krisztus feltámadását 2014-ben együtt ünnepeljük a Julián-naptárat követő egyházakkal. Együtt imádkozunk a megbékélési kezdeményezések sikerességéért Ukrajnában, hogy a nemzetközi közösség, valamennyi érdekelt fél támogatásával, tegyen meg minden lehetséges erőfeszítést az erőszak megfékezésére és párbeszéd kialakítására az ország jövőjének érdekében”- mondta a pápa a hagyományos „Urbi et Orbi” húsvéti üzenetében.

Ferenc pápa megemlékezett minden betegségben szenvedőről - Guineában, Sierra Leonéban, Libériában, imádkozott a békéért Irakban és a Közel-Keleten Izrael és Palesztina között. A véres összecsapások befejezésére szólított fel Nigériában, Dél-Szudánban és a Közép-afrikai Köztársaságban. A római katolikus egyház feje reményét fejezte ki a szíriai helyzet megoldására, ahol a lakosság humanitárius segítségre szorul.

„Mindenható Isten, segíts abbahagyni az összes háborút, elaltatni a gyűlöletet, a régi és a mai konfliktusokat” - mondta Ferenc pápa.

Az ünnepélyes húsvéti istentisztelet keretében a Szent Péter téren több tízezer hívő jelenlétében különböző nyelveken hangzottak el a húsvéti köszöntések, valamint a „Krisztus feltámadt” ortodox egyházi ének.

 

(zn.ua)

Cimkék: Ferenc pápa, Ukrajna, Krisztus feltámadt, Szent Péter tér
Országok: Ukrajna
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat