OROSZVALOSAG.HU


Oroszország megfigyelőket küldene Szíriába

  |  2011-12-07 19:25:18  |  
Kecskeméti Gábor

Oroszország megfigyelőket küldene Szíriába

Lavrov szerint Oroszország érdeke a helyzet rendezése

Oroszország megfigyelőket küldene SzíriábaOroszország megfigyelőket küldene Szíriába

Oroszország szerdán bejelentette, nemzetközi együttműködés keretében hajlandó lenne megfigyelőket küldeni Szíriába, hogy rendezzék a kilenc hónapja tartó és több ezer halálos áldozatot követelő politikai válságot az arab államban.

„Amennyiben szíriai kollégáink értelmét látják, úgy létrehoznánk egy szélesebb nemzetközi megfigyelői csoportot, melybe nem csak az Arab Ligát vonnánk be, hanem minden olyan államot, amelyek számára nem közömbös, hogy mi történik Szíriában és őszintén érdekeltek a helyzet mielőbbi rendezésében.” – jelentette ki Vilniusban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Majd hozzátette: Oroszország hajlandó lenne képviselőket
küldeni egy ilyen csoportba.

Szíria hétfőn bejelentette, hogy beengedi az országba az Arab Liga civil és katonai megfigyelőit, hogy segítsenek véget vetni a vérontásnak. Szíria azonban számos dolgot kötött ki, elsőként azt, hogy szüntessék be az ország elleni gazdasági szankciókat. Az Arab Liga a tervek szerint 500 megfigyelőt küldene a forrongó közel-keleti országba, ahol idén már 4.000-en vesztették életüket a kormány és a felkelők közötti harcokban.

(RIA Novosztyi)

Cimkék: szíria, lavrov, arab, liga, lázadás, felkelés,
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat