OROSZVALOSAG.HU


Putyin beszélgetése a néppel

  |  2018-06-07 18:34:49  |  
Oroszvilag.hu

Putyin beszélgetése a néppel

Az elnök szerint országa jó úton halad, Kijev figyelmeztetést kapott

 Putyin beszélgetése a néppel

 

Június 7-én került sor Vlagyimir Putyin orosz elnök évi szokásos, egyenes adásban történő beszélgetése a néppel.

Putyin szerint Oroszország magabiztosan mozog egy pozitív („fehér”) korszak felé, míg két éve az ország inkább egy szürke zónában tartózkodott. „Egészében abszolút jó irányba haladunk.” Történelmi alacsony szinten van az infláció, növekszenek a befektetések, ismét nőnek a lakosság reáljövedelmei.

A nemzetközi helyzet kapcsán Einstein szavait idézte, miszerint nem ismert, milyen eszközökkel fogják vívni a harmadik világháborút, de ha ez bekövetkezik, a negyedik világháború fegyverei már kőbalták lesznek. Putyin szerint nyugati vezető politikusok már nemcsak négyszemközt, hanem nyilvánosan is arról beszélnek, hogy vissza kellene vonni az Oroszország elleni szankciókat. Egy francia miniszter nemrég azt mondta nyilvánosan, nem szabad megengedni, hogy az USA a világ gazdasági csendőre legyen. Egy volt német miniszter pedig szintén azt mondta nyilvánosan, hogy az NSZK 1945 óta a szó valódi értelmében nem volt szuverén állam.

Putyin szerint az USA által a szövetségeseivel szemben is bevezetett védővámok szankciókkal érnek fel, még ha nem is így hívják őket.

Szóba került a Szkripal-ügy is. Putyin szerint kétséges a britek álláspontja, miszerint Szkripalék ellen katonai idegmérget vetettek be, mert ebben az esetben biztosan meghaltak volna másodperceken belül. Az orosz felet azonban nem engedik Szkripalék közelébe, ezért Moszkva nem tud kommentárokat tenni.

Arra a kérdésre válaszolva, mi lesz, ha Ukrajna esetleg, kihasználva a foci vébé idejét, megtámadná a keleti lázadó területeket, az orosz elnök nagyon kemény figyelmeztetést fogalmazott meg: „Remélem, nem történik ilyen provokáció. De ha mégis megtörténne, azt gondolom, az nagyon súlyos következményekkel járna az ukrán államiság egészét tekintve.” Azt is hozzátette, hogy Oroszország segíti az el nem ismert kelet-ukrajnai köztársaságokat, és segíteni is  fogja. Szerinte az ukrán vezetés nem tudja kezelni a problémát, mert miközben a kérdéses területeket saját magáénak tartja, eközben blokád alá veszi azokat, az ott élő lakosokat pedig lövik. S minél hosszabb ideig tart ez a helyzet, annál rosszabb Ukrajnának.

 

 

(kremlin.ru)

Cimkék: Putyin, Oroszország, USA, szankciók, Ukrajna, orosz elnök,
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat