OROSZVALOSAG.HU


Moszkva választás előtt  

  |  2013-07-20 11:28:22  |  
Oroszvilag.hu

Moszkva választás előtt  

Szobjanyin óriási fölénnyel vezet

 Moszkva választás előtt  

A Levada Központ július elején végzett felmérése szerint a moszkvaiak relatív többsége (43 %) kész részt venni a szeptember eleji polgármesterválasztásokon. Meglehetősen nagy a bizonytalanok aránya, akik még nem döntöttek arról, hogy megjelennek-e az urnák előtt (31 %).

Július eleji állapotok szerint a polgármesterválasztást óriási fölénnyel nyerné Szergej Szobjanyin, Moszkva jelenlegi városvezetője. A szavazók több mint fele Szobjanyint támogatja (53 %). A második helyen, jócskán lemaradva, Alekszej Navalnij áll (5 %), majd a kommunista jelölt Ivan Melnyikov következik (4 %). A liberális Szergej Mitrohin 2 %-ot kapna, a többi jelölt támogatottsága elenyésző. Igen nagy viszont azok aránya, akik nem válaszoltak arra a kérdésre, kire szavaznának (33 %).

Ami Moszkva jelenlegi problémáit illeti, a legtöbben úgy gondolják, az orosz főváros legnagyobb gondját a volt Szovjetunió köztársaságaiból és az Észak-Kaukázusból érkező bevándorlók jelentik (55 %). Ez a mutató jelentősen emelkedett az elmúlt néhány évben (2010 decemberében még csak 30 % volt). Érezhetően csökkent viszont azok aránya, akik szerint a dugók jelentik Moszkva legnagyobb problémáját.

 

 

Cimkék: Moszkva, polgármesterválasztás, Szobjanyin
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat