OROSZVALOSAG.HU


Internetes TV csatorna ősztől?

  |  2012-06-14 11:12:23  |  
Kecskeméti Gábor

Internetes TV csatorna ősztől?

Ellenzéki kezdeményezés

Internetes TV csatorna ősztől?Internetes TV csatorna ősztől?

Oroszországban a nyár beköszöntével lassan kezdetét veszi az „uborkaszezon”: az ellenzék őszig nem tervez nagyobb megmozdulásokat. Ám a nyár sem fog munka nélkül telni az oppozíció számára – internetes TV beindítását tervezik.

A Szolidarnoszty vezetője, Szergej Davidisz szerint a nyáron esetleg kisebb találkozókra kerülhet sor, de tömegtüntetésre nem, hacsak „nem történik valami rendkívüli”. A következő nagy demonstrációt Szergej Udalcov szervezésében október 7-re időzítik, amikor Vlagyimir Putyin 60-ik születésnapját ünnepli.  A legfőbb nyári feladat, hogy létrehozzanak egy koordinációs tanácsot, mely megpróbálná szorosabbra vonni a különböző ellenzéki csoportok és pártok munkáját. Dmitrij Gudkov ellenzéki politikus azon reményének adott hangot, hogy sikerül egy független internetes TV adót beindítaniuk, ami alternatívát kínálna az állami adókkal szemben.

Gudkov szívesen látná a műsorvezetők között Kszenyija Szobcsakot és Alekszej Navalnij ellenzéki bloggert, de azt sem tartja kizártnak, hogy ősszel az állami Pervij Kanal-tól (Első Csatorna) több újságíró átjönne az új adóhoz. A költségtervek szerint havi 100 millió rubelre lenne szükségük, de az ellenzéki politikus bízik benne, hogy a nézők el tudnák tartani a csatornát, mivel 1 millió néző esetén ez havi 100 rubelt jelentene (726 Ft).

(aktuell.ru)

 

 

 

Cimkék: ellenzék, putyin, internet, tv, navalnij, szobcsak, gudkov, kanal,
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat