OROSZVALOSAG.HU


Harmincezer katona érkezett Dagesztánba

  |  2012-03-21 08:24:03  |  
Oroszvilag.hu

Harmincezer katona érkezett Dagesztánba

A nyílt háború szélére sodródott a köztársaság?

Harmincezer katona érkezett Dagesztánba

A dagesztáni  terrorista tevékenység eszkalálódása miatt, ami február végétől, március elejétől észlelhető a köztársaságban, s különösen a karabudahkenti körzetben (Kelet-Dagesztán, adminisztratív központja Kaszpijszk), a napokban 30 ezer belügyi katonát vezényeltek át Csecsenföldről Oroszország egyik legveszélyesebb szubjektumába. Két teljes hadosztály érkezett csak a karabudahkenti körzetbe, miközben egész Dagesztánban két hadosztály állomásozik, nem számítva a rendőröket, határőröket, különleges alakulatokat és a flottát. Kérdéses persze, hogy egy reguláris hadsereg mennyire lesz képes aktívan fellépni a hegyekkel, erdőkkel, búvóhelyekkel tarkított dagesztáni körzetben.
Az elmúlt egy hónapban mintegy 30 ember halt meg a Karabudahkentben zajló összecsapások során, többek között „Dagesztán emírje”, Ibrahimhalil Daudov.
Mint korábban is írtunk erről, Dagesztánban robbanásveszélyes helyzet állt elő az elmúlt években, a jelenlegi katonai akció pedig arra utal, már-már a nyílt háború szélére sodródott Oroszország ezen déli, muszlim köztársasága.
 
(Nyezaviszimaja Gazeta)
Cimkék: Dagesztán
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat