OROSZVALOSAG.HU


Ellenzéki győzelem Togliattiban

  |  2012-03-19 11:02:26  |  
Kecskeméti Gábor

Ellenzéki győzelem Togliattiban

Már nem egyedülálló eset

Ellenzéki győzelem Togliattiban

A Volga-menti iparvárosban nagy meglepetésre kikapott a Kreml jelöltje. Igaz a városi önkormányzatért évek óta folyó harc szó szerint értendő: feltételezhető, hogy egy magas beosztású városi vezető és két újságíró esett eddig áldozatul a politikai harcnak. (Mind a három személyt meggyilkolták.)

A márciusi választásokon a hatalmi párt jelöltje a szamarai terület belügyi hatóságainak igazgatóhelyettese, Alekszandr Sahov volt, aki az első fordulóban a szavazatoknak csupán 36.5%-ával győzött. Emiatt ki kellett írni a második fordulót. Az ellenzéki jelölt az első fordulóban nem sokkal lemaradva, 32.3%-ot kapott.

Az újabb, március 18-án tartott fordulóban azonban 56.9%-os támogatottságot tudhatott maga mögött az ellenzéki Szergej Andrejev, aki az „Igaz Ügy” liberális párt jelöltje, s korábban a szamarai terület természeti erőforrásokért felelős minisztere volt.

A Duma- és elnökválasztásokat követően mindenki számára meglepő volt, hogy sok ellenzéki jelölt jutott mandátumokhoz a járási, területi prefektúrákban.

(RusslandNews)

Cimkék: togliatti, igaz ügy, választás, ellenzék, sahov, andrejev,
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat