OROSZVALOSAG.HU


Grandiózus ünnepre készül Groznij

  |  2011-09-23 14:00:17  |  
Gyóni Gábor

Grandiózus ünnepre készül Groznij

Világsztárok érkeznek Ramzan Kadirov születésnapjára

Grandiózus ünnepre készül Groznij Grandiózus ünnepre készül Groznij

 

Sajtóhírek szerint október 5-én fényes pompával fogják megünnepelni Groznijban Ramzan Kadirov csecsen vezető 35. születésnapját, ami éppen egybeesik a Város napjával... A csecsen hivatalosságok szerint Kadirov születésnapja az év eseménye lesz egész Csecsenföld számára.

Október 5-e hivatalosan is ünnep lesz a csecsen fővárosban, s erre a napra grandiózus show-t ígérnek a szervezők a városlakóknak, számos világsztár bevonásával.

Sajtóértesülések szerint a jeles ünnepre Groznijba utazik majd Kevin Costner filmszínész, Shakira kolumbiai énekesnő, Hilary Swank amerikai színésznő, Eva Mendes kubai-amerikai filmcsillag, valamint Vanessa Mae világhírű hegedűművész is.

A világsztárok is részt vesznek majd október 5-én Groznij újonnan épült felhőkarcolónegyede, a Groznij-city megnyitóján.

Muszlim Hucsijev grozniji polgármester szerint az ünnepségek révén az egész világ megismeri majd a csecsen fővárost.

A csecsen vezetés – a korábbi PR kampányok hagyományát folytatva - kolosszális összegeket költ a rendezvényekre és a külföldi csillagok Groznijba csalogatására: Vanessa Mae például félmillió dollárt kap fellépéséért.

A grandiózus október 5-i ünnepségnek a szórakoztatáson kívül más funkciója is van, hiszen ez a rendezvény is a csecsenföldi pacifikáció sikerét hivatott demonstrálni.

 

(Echo Moszkvi)

Cimkék: Groznij, Ramzan Kadirov, Csecsenföld, Groznij-city
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat