OROSZVALOSAG.HU


Csökkent az orosz ipari termelés

  |  2011-08-16 11:24:05  |  
Kecskeméti Gábor

Csökkent az orosz ipari termelés

Tartható lesz-e a megjósolt GDP növekedés? 

 Csökkent az orosz ipari termelés

 

Oroszország ipari termelése látványosan csökkent az elmúlt hónapban. Az üzemek, bányák termelése és ezek haszna 5.2 százalékkal emelkedett július folyamán, ami elmarad a júniusi 5.7 százaléktól.

A világ legnagyobb energiahordozó exportőrének már április-június folyamán csökkent gazdasági teljesítménye. 2009 decembere óta első alkalommal csökkentek a megkötött üzletek Kínában, s az euró-zónában is csökkent az áruk iránti kereslet.

„A piaci igények nem nőttek olyan gyorsan, mint a termelés.” – nyilatkozta Valerij Mironov, a Fejlődési Központ elnevezésű független gazdasági kutatóintézet igazgatója. Az intézet egyébként az orosz Gazdaságfejlesztési Minisztérium tanácsadója. Mironov még annyit fűzött az előbbiekhez, hogy a helyzet augusztus folyamán romlani fog, mivel az Oroszországtól független, azaz külső gazdasági megrázkódtatások csak akkorra fejtik ki hatásukat.

Az Orosz Statisztikai Szolgálat adatai szerint az ipari termelés ezen év júliusában 5.5 százalékkal bővült az előző év 7.1 százalékához képest. A bányák termelése 1.8 százalékkal, a közszolgáltatási vállalatok termelése pedig 1.9 százalékkal nőtt.

 (The Moscow Times)

 

Cimkék: orosz ipari termelés, GDP
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat