OROSZVALOSAG.HU


Botrányos fordulat a Hodorkovszkij-ügyben

  |  2011-02-14 10:32:03  |  
Gyóni Gábor

Botrányos fordulat a Hodorkovszkij-ügyben

Nyomást gyakoroltak a bíróra

 Botrányos fordulat a Hodorkovszkij-ügyben

 

A gazeta.ru internetes portálnak és a Dozsgy (Eső) nevű TV csatornának adott interjújában a Hodorkovszkij-per egyik résztvevője, Natalja Vasziljeva, a Hamovnyicseszki bíróság sajtótikára elmondta, a Hodorkovszkij elleni perben nyomást gyakoroltak az igazságszolgáltatásra.

Natalja Vasziljeva szerint az egész bírói közvélemény tisztában van azzal, hogy ez egy  „megrendelt ügy”. Ha valaki nem teljesíti felülről érkező elvárásokat, „legjobb esetben megkérik, hogy távozzon.” A kirúgásokat nem azonnal hajtják végre, hanem egy bizonyos idő után, megfelelő ürügyet találva. Vasziljeva szerint ezek a politikailag megrendelt ügyek előre eldöntöttek.

Vasziljeva úgy tudja, a Danyilkin bíró által javasolt ítéletet, mivel a bíróság „kolosszális kontroll” alatt van, módosították a Moszkvai Városi Bíróságon. A bíró a Hodorkovszkij-ügy során elszámolással tartozott a Moszkvai Városi Bíróság előtt, ahová rendszeresen járt, s az ügy végére a stressz teljesen felőrölte egészségi állapotát.

Anna Uszacsova, a Moszkvai Városi Bíróság elnöke cáfolta a Vasziljeva által elhangzottakat, szerinte provokációról van szó, de tiltakozását fejezte maga Danyilkin bíró is, aki perrel fenyegette meg kolléganőjét.

A szenzációs videó megtekinthető itt.

 

 

 

 

Cimkék: Natalja Vasziljeva, Hodorkovszkij-ügy
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat