OROSZVALOSAG.HU


Terror: a Nyugatot és Ukrajnát tennék felelőssé

  |  2024-03-29 12:19:41  |  
Oroszvalóság Admin

Terror: a Nyugatot és Ukrajnát tennék felelőssé

Aggasztó fejlemények

Terror: a Nyugatot és Ukrajnát tennék felelőssé

 

A Crocus City Hall elleni támadást végrehajtó egyik tadzsik terrorista, Fariduni Samszidin a biztonsági kamerás felvételek alapján többször is járt korábban a Crocusban, hogy felmérje a terepet. Egy verzió szerint a támadásra eredetileg március 9-én került volna sor, amikor Shaman adott koncertet ott – s ekkorra volt időzített a moszkvai amerikai nagykövetség figyelmeztetése a várható terrortámadásról.

Közben az áldozatok száma 143-ra emelkedett.

Vlagyimir Putyin orosz elnök március 25-én tett megszólalása szerint iszlamisták voltak a merénylet végrehajtói, de hogy kik az igazi megrendelők, kérdéses. Putyin közvetett módon arra utalt, hogy a Nyugat állhat a terrortámadás mögött, azok az erők, melyek „2014 óta harcolnak Oroszország ellen a neonáci kijevi rezsim karjaival.”  Putyin szerint a Crocus elleni támadás elrettentő akció volt.

Egy FSZB tábornok, Andrej Priszpeskin szerint a terrortámadás előkészítésében legalább 20-25 ember vehetett részt. Mivel az épület teljesen és meglepően gyorsan leégett, valószínűleg valakik előre elhelyezték a gyújtóanyagot.  A támadás stílusa nem az Iszlám Államra vall.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatójának március 26-ai nyilatkozata szerint az USA, az Egyesült Királyság és Ukrajna állhat a terrortámadás mögött.


Az orosz csapatok közben megközelítették Csaszov Jart Donyeck megyében.

 

 

 

 

Cimkék: Ukrajna
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat