OROSZVALOSAG.HU


A polgári lakosságon torolják meg a kudarcokat

  |  2023-12-31 11:38:43  |  
Gyóni Gábor

A polgári lakosságon torolják meg a kudarcokat

Civileket terrorizálni könnyebb, mint elbánni az ellenséges hadsereggel

A polgári lakosságon torolják meg a kudarcokat

 

December 26-án a hajnali órákban az ukrán hadsereg Storm Shadow rakétákkal kilőtte a feodoszijai kikötőben állomásozó Novocserkasszk elnevezésű deszantos hajót. Orosz források szerint 4 ember halt meg a támadásban, ukrán források szerint 33-70 orosz tengerészt öltek meg.

Vélhetően az orosz szempontból megalázó veszteségre válaszul december 29-én nagyszabású orosz rakétatámadás érte az ukrajnai nagyvárosokat.

Kijevben találat ért egy magas lakóépületet.

 

 

Ukrán források szerint Kijevben 21 ember halt meg a támadás következtében.

Dróntámadások érték Dnyiprót, Harkovot is.

Odesszában is találat ért egy lakóépületet.

 

 

Támadás érte Lvivet is.

Ukrajna a támadásokra válaszul összehívta az ENSZ Biztonsági Tanácsot. Nyebeznja orosz ENSZ-nagykövet cinikusan azt nyilatkozta, „ha nem lett volna ukrán légvédelem, nem lettek volna áldozatok sem.”

Válaszul az ukrán tüzérség Belgorod városát kezdte lőni. 24 civil halt meg az ukrán hadsereg tüzérségi támadása következtében. Számos orosz nagyvárosban elmarad az újévi tűzijáték, szolidaritásképpen a belgorodi áldozatokkal.

“Válaszul” az orosz hadsereg „bosszúcsapást” mért Harkovra a belgorodi támadás miatt. Kilőttek egy szállodát, amelyben állítólag ukrán tiszteket szállásoltak el, és egy Harkov megyei tábort, ahol ukrán szélsőjobbos osztagok állomásoztak.”

 

 

 

Cimkék:
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat