OROSZVALOSAG.HU


Zsidópogromok Mahacskalában és a Kaukázusban

  |  2023-10-30 08:51:14  |  
Oroszvalóság Admin

Zsidópogromok Mahacskalában és a Kaukázusban

Moszkva a muszlimok pártján van az örményekkel szemben is, a zsidókkal szemben is

Zsidópogromok Mahacskalában és a Kaukázusban

Október 29-én este Dagesztán fővárosa, Mahacskala repülőterén tömegek gyülekeztek, miután híre ment – állítólag egy, az ukrán titkosszolgálat által irányított Telegram oldalról – , hogy Izraelből egy menekülteket szállító repülőgép érkezik a városba. Többszáz fős tömeg gyűlt össze a repülőtéren és környékén, mely önhatalmúlag ellenőrizni kezdte az autókat, zsidókat keresve bennük.

A tömeg tagjai elkaptak egy férfit, akit zsidónak véltek, ám ő tagadta, hogy zsidó lenne. A férfiról később kiderült, hogy egy üzbég orvos, aki Dagesztánban dolgozik.

A tömeg végül betört a repülőtér épületébe, zsidókra vadászva. A tüntetők kis idő után elfoglalták az egész repülőteret.  

A rendőrség csak három órával a zavargások kezdete után vonult ki a repülőtérre. A dühös tömeg rátámadt a rendőautókra.

Végül a különleges alakulatokat kellett bevetni a tömeg feloszlatására. Mintegy hatvan embert őrizetbe vettek, és az orosz hatóságok azt ígérik, hogy beazonosítanak mindenkit, aki részt vett a pogromban.

Orosz parlamenti képviselők elítélték a dagesztániak zsidóvadászatát. Az oroszországi muszlimok vezetősége arra szólította fel híveiket, hogy „ne dőljenek be a provokációknak.”

A zavargások lecsillapodása után az izraeli külügyminisztérium elismerte, hogy a mahacskalai repülőtéren tényleg voltak izraeli állampolgárok.

A szintén dagesztáni Haszavjurtban a Flamingo elnevezésű szállodánál is nagy tömeg gyülekezett, miután elterjedt a híre – szintén egy, a gyanú szerint az ukrán titkosszolgálat által irányított Telegram csatornáról – , hogy ebben a szállodában izraeli menekültek laknak.

Dagesztán vezetője, Szergej Melihov az ukrán titkosszolgálatot tett felelőssé a zavargások miatt.

A Karacsáj-Cserkesz Köztársaságban néhány tucat palesztinbarát tüntető a zsidók kitelepítését követelte a köztársaságból, illetve aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy izraeli menekülteket ne engedjenek be.


Szuzdalban orosz-amerikai ökölvívómérkőzésre került sor, melynek során az amerikaiak edzője Vlagyimir Putyin orosz elnököt ábrázoló pólóban jelent meg.


A Pekingben tartózkodó Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint Oroszország kész a tárgyalásokra a Nyugattal Ukrajna ügyében, ha ezek „reális alapokból” indulnak ki. Érdekes, hogy Sojgu miniszter nyilatkozott ilyen szintű kérdésről.

 

 

 

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat