OROSZVALOSAG.HU


Hende: nem olajat kell önteni a tűzre

  |  2015-02-07 15:14:58  |  
Oroszvilag.hu

Hende: nem olajat kell önteni a tűzre

"Az ukrán hadsereg támogatása fegyverszállításokkal nem lehet megoldás"

 Hende: nem olajat kell önteni a tűzre

Magyarország továbbra is osztja a német álláspontot az ukrán válság kezelésének ügyében - mondta Hende Csaba az MTI-nek a 51. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia (MSC) szünetében.

A miniszter kiemelte, hogy a konfliktus igen sűrűn lakott térségben zajlik, ahol még több fegyver csak még nagyobb szenvedést okozna. Magyarország változatlanul kitart a német kancellár, Angela Merkel és Orbán Viktor kormányfő hétfői találkozóján megfogalmazott álláspont mellett, miszerint az ukrán hadsereg támogatása fegyverszállításokkal nem lehet megoldás - tette hozzá telefonon adott nyilatkozatában.

A kelet-ukrajnai válsággócban "nem olajat kell önteni a tűzre, hanem oltani kell a lángokat" - mondta Hende Csaba.

Az utóbbi egy évben "drámaian megváltozott" a globális biztonságpolitikai környezet, és mindenekelőtt Európa helyzete. A müncheni konferencia ezt a folyamatot tekinti át "mélyreható elemzésekkel", és akár "új megközelítések" is felmerülhetnek a vasárnapig tartó tanácskozáson - tette hozzá a honvédelmi miniszter, rámutatva, hogy az MSC a legszínvonalasabb biztonságpolitikai konferencia, és keretében az idén minden korábbinál több magas rangú politikus, katonai vezető és vállalatvezető vitatja meg a legégetőbb kérdéseket.

 

https://www.eurazsia.hu/2015/02/07/hende-nem-olajat-kell-onteni-a-tuzre/

Cimkék:
Országok: Ukrajna
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat