OROSZVALOSAG.HU


A Külügynek nem tetszik Dugin látogatása

  |  2014-09-23 08:11:04  |  
Oroszvilag.hu

A Külügynek nem tetszik Dugin látogatása

S mindez az Orbán-Miller találkozó után

 A Külügynek nem tetszik Dugin látogatása

Szeptember 22-én Budapesten folytatott tárgyalásokat Alekszej Miller, a Gazprom igazgatótanácsának elnöke Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel. A Gazprom közleménye szerint a tárgyalások témája a téli szezon gázellátása és a „tervek szerint haladó” Déli Áramlat projekt volt.

Még tegnap este a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményt adott ki, melyben elhatárolódott egy - többek között Alekszandr Dugin és „orosz radikálisok” részvételével zajló – budapesti konferenciától. A közlemény szerint: "Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy amerikai szélsőséges fajvédő szervezet orosz radikálisokkal együtt Magyarországon tartson konferenciát.Amint az ismert, az amerikai székhelyű, szélsőséges fajvédő National Policy Institute október 3-5. között konferenciát szervezne Budapesten "Európa jövője - kilátások a geopolitika, az identitás és a nacionalizmus vonatkozásában" címmel. A konferencia előadói listáján, első helyen szerepel Alexander Dugin professzor, a közismerten radikális, rasszista, nagyorosz nacionalista, illetve ukránellenes nézeteket valló orosz politológus és ideológus, a Nemzeti Bolsevik Párt, az Eurázsia Párt egyik alapítója. Az előadók között felszólalóként szerepel Gyöngyösi Márton szélsőjobboldali képviselő is.

A magyar kormány élesen elhatárolódik minden idegengyűlölő, kirekesztő és a kisebbségeket vallása, származása miatt sértő szerveződésektől, így a tervezett radikális konferenciától is. A konferenciát a szélsőséges körök arra akarják felhasználni, hogy lejárassák Magyarországot a nemzetközi közvélemény előtt, ami elfogadhatatlan."

 

 

 

https://www.eurazsia.hu/2014/09/23/a-kulugynek-nem-tetszik-dugin-latogatasa/

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat