OROSZVALOSAG.HU


Lesz-e Orbánból "magyar Putyin"?

  |  2013-10-12 16:58:56  |  
Oroszvilag.hu

Lesz-e Orbánból "magyar Putyin"?

A Miniszterelnöki Sajtóiroda közleménye a Telegraph-interjúhoz

 Lesz-e Orbánból "magyar Putyin"?

A brit Telegraph című lap interjút készített Orbán Viktorral, melyet részben idéznek a magyarországi sajtóorgánumok is. Az index.hu idézete szerint Charles Moore újságíró azt kérdezte a magyar kormányfőtől, lehet-e, hogy ő válik a magyar politika Putyinjává (a Telegraph szavai szerint „autoriter erős emberré, hazája Vlagyimir Putyinjává”), mire – a lap szerint – Orbán Viktor úgy válaszolt, „ez a kockázat fennáll” („The risk is there”).

A Miniszterelnöki Sajtóiroda a következő közleményt fűzte az interjú Putyinnal kapcsolatos részéhez: „A brit Telegraph csak lerövidítette és ezáltal félreérthetővé tette, egyes magyarországi sajtóorgánumok viszont egyenesen meghamisítják a lap által készített Orbán Viktor-interjú bizonyos részleteit. Nekünk viszont rendelkezésünkre áll az interjú teljes hangfelvétele.

Ebből világosan kiderül: csak a brit riporter "putyinozik", a magyar miniszterelnök válaszában általános jelleggel arról beszél: ha gazdasági értelemben a jövőben sikeres tud lenni Magyarország, sokkal korlátozottabb a veszélye és kisebb a kockázata annak, hogy valaki a nyitott világ felé fordulás helyett "nemzeti erős emberként nem tisztelné a szabadságot"(idézet a riporteri kérdésből!).”

 

(Miniszterelnöki Sajtóiroda, telegraph.co.uk,  index.hu, )

Cimkék: Putyin, Telegraph, Orbán Viktor,
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat