OROSZVALOSAG.HU


Moszkva üzenete: Amerika az igazi ellenség

  |  2022-05-09 18:38:28  |  
Oroszvalóság Admin

Moszkva üzenete: Amerika az igazi ellenség

Ukrajna nem szubjektum, csak objektum

Moszkva üzenete: Amerika az igazi ellenség

 

Vjacseszlav Vologyin, a Duma elnöke május 7-én tett kijelentése szerint az Egyesült Államok „koordinálja és vezérli” az Oroszország elleni katonai cselekményeket. Vologyin szerint az amerikai vezetők nem kerülhetik el a felelősségrevonást.

Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz vezetője  szerint Oroszország a NATO ellen folytat háborút. Egy esetleges atomháború esetén Oroszország a NATO országait fél óra alatt megsemmisíti.

 

Május 9-én Moszkvában a szokásos Győzelem napi katonai parádén Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédében szintén az Egyesült Államokat (és a Nyugatot) nevezte meg fő ellenfélként. Mint mondta, Oroszország tavaly év végén ajánlatot tett a Nyugatnak egy „kompromisszumos megoldást” javasolt (valójában az érdekszférák felosztásáról), de „a NATO országai nem akartak meghallgatni minket.”

Putyin szerint elkerülhetetlen volt a háború, mert „a NATO országai” támadást terveztek a Donbassz, a Krím ellen, az ukrán vezetés pedig arról nyilatkozott, hogy ismét atomhatalommá akarják tenni Ukrajnát. Az USA és „társai” voltak azok, akik kiképezték a „nácikat és banderistákat.” Az orosz csapás „kényszerű” lépés volt.

Putyin szerint az orosz lépés (vagyis Ukrajna megtámadása) az amerikai világrend elleni harcnak tekinthető. Más országok „engedelmesen lenyelték” az amerikai kivételezettség tanát, és azt, hogy az amerikaiak folyton megalázzák őket. „De mi más ország vagyunk. Oroszország más karakterű.”  Ezután az orosz elnök a hagyományos értékek védelméről beszélt, majd a Nyugatot ostorozta, mondván, az megtagadta az „évezredes értékeket”, ez vezet a második világháború történetének átírásához és a ruszofóbiához. Az amerikai veteránoknak most például megtiltották, hogy Moszkvába utazzanak.

Putyin külön is megszólította az orosz hadsereget és a Donbassz „önkénteseit”. Szavai szerint ma nemcsak a második világháború áldozataira emlékszik Oroszország, hanem a 2014-es odesszai tömegmészárlás áldozataira, és azokra a donbasszi öregekre, nőkre, gyerekekre és civilekre, akik a „neonácik” barbár csapásainak estek áldozatául.

 

 

https://www.eurazsia.hu/2022/05/09/moszkva-uzenete-amerika-az-igazi-ellenseg/

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat