OROSZVALOSAG.HU


Százéves a Szovjetunió II.

  |  2022-06-23 18:37:17  |  
Oroszvalóság Admin

Százéves a Szovjetunió II.

Vesszenek az eszerek!

Százéves a Szovjetunió II.

100 évvel ezelőtt, 1922. június 23. -án erről írt a Pravda. “A proletárállam belső állapotát felmérve, mi, a penzai népbiztosság munkatársai követeljük az azonnali leszámolást az eszer párttal, akik a proletariátus nemzetközi ragadozókkal öt éve zajló harca során folyamatosan gátolták a proletariátus végleges céljának megvalósulását. Követeljük a bármely formában és elnevezés alatt működő csatlósaikkal szemben a kíméletlen ítéletet és leszámolást.”

A harbini Orosz Hang (Русский Голос) ugyanezen a napon a kommunista párt üléséről adott hírt, ahol Trockij támogatásával Zinovjev javaslatott tett Sljapnyikov, Kollontaj és Medvegyev Kommunista Párt vezetéséből történő kizárására, de a javaslatát elutasították, mert túlzottan kockázatosnak ítélték.

A berlini emigráció lapja, a Kormány (Руль) arról tudósított, hogy a bolsevikok által kezdeményezett egyházi zsinat előkészítése gőzerővel zajlik. Szovjet-Oroszország különböző városainak végrehajtó bizottságai különleges testületeket hoztak létre az esemény előkészítésére, melynek tagjai a bizottság, a papság és világiak képviselőiből állnak. Ezek a bizottságok eltávolítják a bolsevik hatalomnak nem megfelelő papokat, és különböző indokokkal templomok bezárását kezdeményezik.

A cserepoveci Kommunista című lap szerint a polgárok egyáltalán nem hajtják végre a tej megadóztatására vonatkozó rendelkezéseket: vagy elfelejtkeztek róla, vagy külső kényszer alkalmazását várják. A lap felszólítja a polgárokat, hogy legyenek szabad országuk felelős polgárai, igyekezzenek megtartani hazájuk törvényeit kényszer alkalmazása nélkül is.
 
Cimkék: eszerek, Trockij, Zinovjev
Országok:
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat