OROSZVALOSAG.HU


Rasszista botrány az Anzsi mérkőzésén 

  |  2011-06-23 12:58:29  |  
Oroszvilag.hu

Rasszista botrány az Anzsi mérkőzésén 

Roberto Carlos elhagyta a pályát. Ki fékezi meg az orosz rasszizmust? 

 Rasszista botrány az Anzsi mérkőzésén 

 

Szamarában a Krilja Szovjetov – Anzsi Mahacskala labdarúgó mérkőzésen a 90. percben 3 – 0 arányú vendég vezetésnél hazai szurkolók banánnal dobták meg Roberto Carlost, a dagesztániak brazil világbajnok labdarúgóját, aki tiltakozásképpen lelépett a stadion gyepszőnyegéről. Ez már nem az első eset, hogy rasszista orosz futballszurkolók a világbajnok sportolót inzultálják, már korábban is előfordult, Szentpéterváron, hogy banánnal dobták meg a brazil világklasszist. Carlos a maga részéről a bűnös felelősségre vonását követeli.

Az Orosz Labdarúgó Szövetség kemény büntetést helyezett kilátásba a rasszista incidens miatt a Krilja Szovjetov csapatának, nem kizárt, hogy pontokat vonnak le a volgai csapattól. A szamarai klubvezetés elítélte a rasszista tettet.

Oroszországban óriási visszhangot váltott ki az eset, már csak az egyre szaporodó rasszista támadások miatt is. Már az is felvetődött, hogy egy olyan erős neonáci (szurkolói) szubkultúrával rendelkező állam, mint Oroszország, vajon méltó-e a 2018-as labdarúgó világbajnokság megrendezésére? Szentpétervár és Szamara is, ahol banánnal dobták meg Roberto Carlost, is világbajnoki helyszínek, vajon mi lesz azokkal az afrikai sportolókkal és szurkolókkal akik ezekbe a városokba érkeznek? Őket is banánnal dobják majd meg, vagy esetleg megverik, megölik őket, mint ahogy ez mostanság gyakran megtörténik az Oroszországba érkező színesbőrűekkel?

 

(sovsport.ru)

 

Cimkék: Anzsi Mahacskala, Roberto Carlos, banán, rasszizmus, Oroszország
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat