OROSZVALOSAG.HU


2012-2018: egy elképzelt háború Európában 

  |  2011-10-31 11:03:14  |  
Gyóni Gábor

2012-2018: egy elképzelt háború Európában 

Oroszország elfoglalja a Baltikumot, Belaruszt, Moldovát? 

 2012-2018: egy elképzelt háború Európában 

 

Angela Merkel német kancellár múlt heti kijelentése szerint az euró bukása Európa bukását is jelenti, ami akár újabb háborúk kitöréséhez is vezethet az öreg kontinensen.

A brit Daily Mailben Dominic Sandbrook egy 2012-ben kezdődő, s 2018-ig tartó európai háború képzeletbeli forgatókönyvét vázolta fel.

 

Eszerint 2012 februárjában világossá válik, hogy az euró megmentésére hozott kísérletek hasztalanok. Az eurózóna széthullása elkerülhetetlenné válik, Európa mély gazdasági válságba zuhan. A görögországi tiltakozó mozgalmak mindennapos utcai háborúvá változnak.

Tavasszal a görög tiltakozók elfoglalják az athéni parlamentet, Görögország bejelenti, hogy kilép az eurózónából. Ezt követően összeomlanak Európa, majd a világ tőzsdéi.

Franciaország és Németország 5000 „békefenntartót” küld Görögországba, akik ellen partizánháborút kezd a görög lakosság.

Görögország után a következő láncszem Olaszország lesz. A tömeges sztrájkok 2012 nyarán össznépi felkelésbe torkollanak. Berlusconi kivezényli a hadsereget a tüntetők ellen. Utcai harcok bontakoznak ki Itáliában, a tüntetők a kapitalizmus szimbólumait támadják, bankokat, üzletközpontokat robbantanak.

Terrorveszély miatt kiürítik a londoni Cityt. Frankfurtban és Londonban terrormerényleteket követnek el.

Franciaországban, Németországban és más államokban a közbiztonság védelmére hivatkozva a demokráciát korlátozó intézkedéseket vezetnek be. Franciaországban Nicolas Sarkozy megnyeri az elnökválasztásokat.

Berlusconi katonai segítséget kér Sarkozytől, francia csapatok jelennek meg Görögország után Olaszországban is. 2013-ban az Európai Unió széthullása felgyorsul. A kisebb tagállamok nem akarják elfogadni Németország diktátumait a további megszorító intézkedésekről.

A gazdasági összeomlással egyenes arányban aktivizálódnak a nacionalisták. Madrid, Budapest, Bécs utcáit radikális nacionalisták lepik el. Üldözni kezdik a bevándorlókat és a kisebbségieket. Az egész kontinensen felborul a közbiztonság, rablások, fosztogatások zajlanak mindenütt.

2014-ben a krízis által különösen sújtott Lettországban fellázad a jogfosztott orosz kisebbség. Oroszország a lettországi oroszok kérésére csapatokat vezényel a balti államba. A Nyugat tétlenül szemléli a fejleményeket. Franciaországot leköti Dél-Európa, a brit miniszterelnök kijelenti, hogy nem fogja a britek életét kockáztatni egy olyan ország miatt, amiről nem tudnak semmit. Vlagyimir Putyin orosz elnök a balti államok, Belarusz, Moldova „orosz védelem” alá helyezését kezdeményezi. 2016-ra Oroszország elfoglalja a Baltikumot, Belaruszt, Moldovát.

Sarkozy az új Napoleon képében tetszeleg, a belső elégedetlenséget vaskézzel fojtja el, Franciaországban megerősödnek az angolellenes érzelmek. Sarkozy a Párizs – Moszkva tengely létrehozására tesz kísérletet. 2017-ben Sarkozy elfojtja a Belgium romjain feléledő flamand nemzeti felkelést. Francia csapatok vonulnak be Brüsszelbe. Nagy-Britannia katonákat küld a „flamand lakosság védelmére”, összetűzések zajlanak le a francia és az angol erők között.

Közben Skóciában nemzeti függetlenségi mozgalom kezdődik, Észak-Írországban újraéled a katolikusok felkelése. A brit boltokban áruhiány alakul ki, az emberek elmenekülnek a városkból.

Sarkozy kijelenti, hogy ideje elégtételt venni Nagy-Britannián Waterloo miatt, 2018-ban inváziós seregek gyülekeznek a La Manche partján...

 

(Dominic Sandbrook, dailymail.co.uk) 

 

Cimkék: háború, Európa, 2012
Országok: Észtország Lettország Litvánia Belarusz Moldova Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat