OROSZVALOSAG.HU


Az év oroszdolgozatai

  |  2022-12-07 16:16:53  |  
Oroszvalóság Admin

Az év oroszdolgozatai

A  verseny győztesei

 Az év oroszdolgozatai 

Az Alapítvány az Orosz Nyelvért és Kultúráért –  a  RussianStudiesHu folyóirattal és az ELTE Ruszisztikai Kutatási és Módszertani központjával közösen – hagyományaihoz híven idén is meghirdette az Év Oroszdolgozata országos pályázatát.

A versenyre szemináriumi dolgozatokkal, teljes szakdolgozatokkal vagy azok fejezeteivel, illetve külön a pályázatra készülő munkákkal lehetett nevezni. Az ország különböző felsőoktatási intézményeiből beérkezett számos pályamunka közül a szakértő zsűri idén Nagy Anna Lúcia “Betelepülés vagy betelepítés?” - Az orosz lakosság kérdése a Szovjetunió balti köztársaságaiban 1945 és 1991 között című munkája mellett Földesi Gábor: „Afganisztán, a birodalmak temetője” – két szuperhatalom háborús kudarcának okai és következményei: a Szovjetunió afganisztáni háborúja 1979–1989, az Afganisztáni háború 2001–2021 című írását ítélte legjobbnak. Az írásokat a RussianStudiesHu folyóirat publikálja.

A színvonalas dolgozatok között három különdíjas is született: Kádár Zsanett, „A ház szellemgazdái az orosz hiedelemvilágban és magyar párhuzamaik (Образ домашнего духа в русской народной мифологии и его венгерские параллели)“, továbbá Sulla Ágnes, „Tolmács a protokoll keresztmetszetében“, valamint Tóthpál Sarolta, „A példázás kommunikációs eszközként való értelmezésének lehetősége Dosztojevszkij A félkegyelmű című regényében“ c. műve. 

Cimkék:
Országok:
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat