OROSZVALOSAG.HU


Októbertől ismét kaphat orosz gázt Ukrajna

  |  2014-09-28 10:38:11  |  
Oroszvilag.hu

Októbertől ismét kaphat orosz gázt Ukrajna

Lavrov: Ukrajna a Nyugat áldozata

 Októbertől ismét kaphat orosz gázt Ukrajna

Ukrajna kifizet 3,1 milliárd dollár adósságot a Gazprom felé, ennek megtörténte után pedig októberben újraindulhat az orosz gáz szállítása Ukrajnába. Ukrajna 100 dolláros kedvezményt kap a Gazpromtól, s 385 dollárért juthat orosz gázhoz, összesen 5 milliárd köbméterhez. Ukrajna összes adóssága a Gazprom felé 5,3 milliárd dollár.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter New-Yorkban, az ENSZ ülésén tartott felszólalásában a Nyugat áldozatának nevezte Ukrajnát. A külügyminiszter szerint a nyugati szövetség élén az USA-val számos alkalommal megsértette a nemzetközi jogot,az egyes országok szuverenitását. Az USA és az EU támogatták az ukrajnai puccsot és azt, hogy az új kijevi hatalom erőszakkal akarja elnyomni a más gondolkodásúakat. Lavrov azt javasolta, az ENSZ fogadjon el egy deklarációt, mely szerint elfogadhatatlan az erőszakos hatalomváltás.

Harkovban békemenetet szervezett a kommunista párt. A rendezvényt a hatóságok betiltották, ennek ellenére több mint száz ember jelent meg a békemeneten. Mintegy húsz tüntetőt őrizetbe vettek a hatóságok.

Igor Kolomojszkij dnyepropetrovszki kormányzó a Hágai Nemzetközi Bíróságon feljelentette Oroszországot oroszországi javai elkobzása miatt.

 

 

https://www.eurazsia.hu/2014/09/28/oktobertol-ismet-kaphat-orosz-gazt-ukrajna/

Cimkék:
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat