OROSZVALOSAG.HU


Kazahsztán kiléphet az Eurázsiai Unióból

  |  2014-08-31 10:42:13  |  
Gyóni Gábor

Kazahsztán kiléphet az Eurázsiai Unióból

Putyin belegázolt a kazah nemzeti érzésekbe Szeligerben

 Kazahsztán kiléphet az Eurázsiai Unióból

Nurszultan Nazarbajev kazah elnök szerint Kazahsztán kiléphet az Eurázsiai Unióból. A Habar televíziónak adott interjúban azt mondta, Kazahsztán nem fog részt venni egy olyan társulásban, amely veszélyt jelent függetlenségére.

„Függetlenségünk a legdrágább kincsünk, amiért őseink harcoltak. Először is, soha nem adjuk fel függetlenségünket, másodszor, mindent megteszünk, hogy megvédjük azt.” – mondta Nazarbajev.

Feltételezések szerint Nazarbajev megsértődött, amiért Vlagyimir Putyin orosz elnök a szeligeri táborban azt mondta, a mai Kazahsztán területén Nazarbajev előtt soha nem létezett államiság.

Egy nappal korábban Vlagyimir Zsirinovszkij az Echo Moszkvi rádiónak adott interjúban azt mondta, Oroszországnak Ukrajna után Kazahsztánra kell összpontosítania, mert ott, úgymond, oroszellenes hangulat tapasztalható.

Közben Kazahsztánban mozgalom indult, „Küldj egy történelemkönyvet Putyinnak!” elnevezéssel, az ellen tiltakozva, hogy az orosz elnök Szeligerben, úgymond, becsmérlő módon nyilatkozott a kazah államiságról.

 

 

 

(newsru.com)

Cimkék: Nazarbajev, Kazahsztán, Eurázsiai Unió, Putyin,
Országok: Ukrajna Kazahsztán Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat