OROSZVALOSAG.HU


Orosz csapatok Amvroszijevkában

  |  2014-08-27 13:14:28  |  
Oroszvilag.hu

Orosz csapatok Amvroszijevkában

A szakadárok elfoglalták Novoazovszkot. Történelmi mélyponton a hrivnya

 Orosz csapatok Amvroszijevkában

Ukrán források ismét arról adnak hírt, hogy Oroszországból fegyverek és élőerő érkezett Ukrajna területére. Dibrovka településen át Dmitrovka felé rakétavetők és teherautókon emberek érkeztek ukrán területre.

Donyeck megyébe betört az a 100 egységből, többek között tankokból álló hadoszlop, amire még tegnap hívták fel a figyelmet az ukrán határőrségben – olvasható az ukrán sajtóban (zn.ua)

Azt viszont már hivatalos ukrán védelmi források közlik (Andrij Liszenko, a Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács szóvivője), hogy a Donyeck megyei Amvroszijevka városba behatolt öt orosz BTR és egy katonákat szállító teherautó. Pobeda falu mellett az oroszok parancsnokságot állítottak fel. Az orosz csapatok és a szeparatisták elfoglaltak néhány falut (Markino, Kovszkoje, Scserbak, Klimkino, Szedovo-Vasziljevka, Kuznyeci, Roza Ljukszemburg) Novoazovszk közelében és onnan lövik a várost (ez lényegében a tegnap esti hír megerősítése, amit viszont tegnap még cáfolt Kijev).

Helyi idő szerint 19 órakor a szakadárok azt közölték, hogy elfoglalták Novoazovszkot. 

----------------------------------------------------------------------------------

Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök és Alekszandr turcsinov házelnök kiléptek a Haza pártból.

Történelmi mélységbe került a hrivnya értéke, már 14,8 hrivnyát kell adni 1 dollárért. Jacenyuk szerint Ukrajna nem bír el 12 hrivnyánál erősebb dollárt.

 

 

 

(korrespondent.net, Ukrainszkaja Pravda, zn.ua, rusvesna.su)

Cimkék: Amvroszijevka, hrivna, Novoazovszk
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat