OROSZVALOSAG.HU


Porosenko-Putyin találkozó Minszkben 

  |  2014-08-26 19:51:14  |  
Oroszvilag.hu

Porosenko-Putyin találkozó Minszkben 

Cáfolták az orosz betörésről szóló hírt 

 Porosenko-Putyin találkozó Minszkben 

Roman Bocskala ukrán újságíró az ukrán határőrségre hivatkozva azt közölte facebook oldalán, hogy Taganrog felől orosz csapatok keltek át ukrán területre és Novoazovszk felé tartanak.

Állítólag 30 tankról, más járművekről és élőerőről van szó, melyek ellenőrzésük alá vontak hat ukrajnai falut.

Orosz reguláris erőkről van szó, nem jelzés nélküli katonákról. Az orosz csapatokat a Donyecki Népköztársaság önkéntesei követik.

Az ukrán hadsereg alakulatai meghátráltak. Bocskala információit megerősítette a Novoazovszkban tartózkodó Pjotr Selomovszkij újságíró. Az orosz betörésről szóló információt több ukrán portál is közölte, de később az ukrán határőrség cáfolta a hírt. Annyit közöltek, hogy az oroszországi Rosztov megyében, közvetlenül a határ mellett egy nagyobb orosz hadoszlop mozog, de nem lépte át a határt. 

A Donyeck és Luganszk területén három katlanban bekerített 7 ezer ukrán katona holnapig kapott haladékot, hogy megadja magát. Sokan már letették a fegyvert.

Alekszandr Zaharcsenko, a Donyecki Népköztársaság hadseregének vezetője felhívást intézett az ukrán anyákhoz, melyben azt közölte, jöjjenek el és vigyék el fiaikat.

Petro Porosenko és Vlagyimir Putyin négyszemközti találkozóját illetően eltérő információk jelentek meg, egyes értesülések szerint a két elnök megbeszélését elhalasztották, de ma este mégis  megkezdődött négyszemközti tárgyalásuk. A két államfő ma már találkozott az Eurázsiai Unió - EU - Ukrajna minszki csúcstalálkozóján, ahol kézfogással üdvözölték egymást. 

 

 

 

(korrespondent.net, Echo Moszkvi, rusvesna.su)

 

 

Cimkék: Donyecki Népköztársaság, Putyin, Porosenko, orosz csapatok, Minszk
Országok: Belarusz Ukrajna Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat