OROSZVALOSAG.HU


Az orosz Külügyminisztérium közleménye

  |  2014-08-05 10:24:46  |  
Oroszvilag.hu

Az orosz Külügyminisztérium közleménye

Bűnlajstrom

 Az orosz Külügyminisztérium közleménye

Az orosz Külügyminisztérium augusztus 4-én újabb közleményt adott ki az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

Moszkva szerint Kijev a rezsim nyugati szponzorainak támogatásával folytatja Délkelet-Ukrajnában a „büntető hadjáratot”, melynek során civilek halnak meg, polgári objektumok sérülnek meg. A közlemény konkrét példákat is megnevezett.

Augusztus 2-án az ukrán hadsereg tüzérséggel lőtte a Luganszk megyei Pervomajszk városát, melynek során lakóépületek és kórházak sérültek meg. A városban nincs ivóvíz, megsérült a gázvezeték.

Ugyanezen a napon találat ért Donyeckben egy iskolát.

Amikor a felkelők és az ukrán hadsereg foglyokat és elesetteket cseréltek ki, 12 elesett szeparatistából 3 főn kínzások nyomait fedezték fel. A fogságba esett szeparatistákat megverték.

Augusztus 3-án légitámadás érte Donyecket. Az ukrán hadsereg ezen kívül Grad rakéta-sorozatvetőket is használt a város lövésénél. Az orosz Külügyminisztérium közleménye emlékeztet, Gorlovkában 40 civil halt meg, amikor az ukrán hadsereg Gradokat vetett be. Augusztus 3-án orosz területet értek lövések Rosztov megyében ukrán oldalról.

Az ukrán hadsereg Szmercs, Uragan és Tocska-U rakétakomplexumokat vezényel Donyeckhez. „Még hány életet olt ki ez a fegyverzet?

Azonban a jelek szerint a kijevi hatalmat már nem érdekli a békés polgárok, a katonák, a felkelők élete.

Kijevben a háború folytatását akarják. Már be is vezettek egy másfél százalékos adót a hadsereg fenntartására.”

Az ukrán hatalom szabotálja a májusi odesszai tömeggyilkosság feltárását. A fasiszta Jobboldali Szektor és a Szabadság párt hívei megakadályozták Ani Lorak odesszai koncertjét.

Ukrajnában üldözik azokat az újságírókat, akik objektív képet akarnak adni az országban zajló történésekről.

Azonnal be kell fejezni tehát a háborút Délkelet-Ukrajnában, és tárgyalásokat kell kezdeni „az ország jövőbeli berendezkedéséről.”

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter „még egyszer” kísérletet tesz arra, hogy felhívja a világ közvéleményének figyelmét az ukrajnai helyzetre - olvasható a közleményben.

 

 

 

(mid.ru) 

Cimkék: Ukrán hadsereg, Donyeck, orosz külügyminisztérium, Kijev, felkelők, háború, Ukrajna, Délkelet-Ukrajna,
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat