OROSZVALOSAG.HU


Megfojtják a Dnyeszter-menti Köztársaságot? 

  |  2014-03-19 14:21:42  |  
Gyóni Gábor

Megfojtják a Dnyeszter-menti Köztársaságot? 

Az oroszbarát szakadár terület most semmi jóra nem számíthat Ukrajnától

 Megfojtják a Dnyeszter-menti Köztársaságot? 

Kijev és Kisinyov megállapodást kötött, hogy egyeztetik lépéseiket Moldova szakadár tartománya, az el nem ismert Dnyeszter-menti Köztársaság ügyében. A jelenlegi orosz-ukrán konfliktus idején mindenesetre semmi jóra nem számíthat az elszigetelt oroszbarát köztársaság.

Ukrajna máris szigorította a moldáv (Dnyeszter-menti) – ukrán határ őrizetét. Korlátozzák az orosz útlevéllel rendelkező Dnyeszter-mentiek beutazását Ukrajnába (egészen pontosan, orosz útlevéllel senkit nem engednek be Ukrajnába a moldáv-ukrán határon).

Közben a Dnyeszter-menti Köztársaság törvényhozásának képviselői azzal a kéréssel fordultak Oroszországhoz, hogy ismerje el a terület függetlenségét.

Dmitrij Rogozin, aki a Dnyeszter-menti Köztársaság ügyeiért felel orosz részről, elmondta, Ukrajna lényegében blokád alá vonta a szakadár területet. Az orosz politikus szerint ezzel Ukrajna durván megsértett egyezményeket, Kisinyov pedig már nem is a saját területeként tekint a Dnyeszter-menti Köztársaságra. "Ezekből a realitásokból kiindulva vonjuk le majd következtetéseinket" - ígérte Rogozin. 

 

 

 

(ng.ru)

 

Cimkék: Dnyeszter-menti Köztársaság, Ukrajna, Kisinyov
Országok: Ukrajna Moldova Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat