OROSZVALOSAG.HU


Lettország: maradhat a jobboldali kormány

  |  2010-10-02 22:13:09  |  
Gyóni Gábor

Lettország: maradhat a jobboldali kormány

Az exit-poll előrejelzések szerint 

 Lettország: maradhat a jobboldali kormány

 

Lettországban ma parlamenti választásokat tartottak. Az előrejelzések szerint a súlyos válságot átélő balti államban minden nehézség ellenére a 39 éves Valdis Dombrovskis vezette kormánykoalíció maradhat hatalmon.

Az LTV-BNS exit poll eredményei szerint legtöbben az “Egység” pártszövetségre szavaztak (36 %), ezt követi a lettországi oroszajkú lakosságot reprezentáló “Egyetértés Központja” párt 32 %-al. A “Gazdák és Zöldek Szövetsége” (ZZS) 15 %-ot szerezhet. A “Jobb Lettországért” mozgalom a szavazók 9 %-nak bizalmát nyerte el az előrejelzések szerint. A lett nacionalista “Hazáért és Szabadságért” ill. “Mindent Lettországért!” szövetség (VL-TB-LNNK) 8 %-ra számíthat.

Ehhez képest annyiban tér el a LETA-Diena közvéleménykutatása, hogy szerintük az “Egyetértés Központja” csak 24 %-ot kapott, míg a ZZS 15 %-ot.

Abban viszont nincs eltérés, hogy a jelenlegi lett konzervatív-nacionalista szövetség (az Egyetértés, ZZS, VL-TB-LNNK) minden bizonnyal megőrzi hatalmát, a szavazatok 60-66 %-át megszerezve.

 

(telegraf.lv) 

 

Cimkék: Valdis Dombrovskis, Lettország, lett választások 2010
Országok: Lettország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat