OROSZVALOSAG.HU


Oliver Stone beszélgetése Putyinnal

  |  2019-07-23 20:08:35  |  
Oroszvilag.hu

Oliver Stone beszélgetése Putyinnal

A fő téma Ukrajna volt

Oliver Stone beszélgetése Putyinnal

 

Július 19-én a moszkvai Kremlben adott interjút Vlagyimir Putyin orosz elnök Oliver Stone amerikai filmrendezőnek. A fő téma Ukrajna volt.

Az ukrajnai választások kapcsán azt mondta Putyin, nyilvánvalóan protestszavazásról van szó. Az emberek békét akarnak, s az új elnök, Zelenszkij a választási kampányban mindent meg is ígért a béke érdekében, most viszont már azt mondja, nem tárgyal “szeparatistákkal.”  Jelenleg tehát nincs változás Ukrajnában.

Mindazonáltal a jövőben elkerülhetetlen lesz, hogy Ukrajna és Oroszország baráti, de “több mint baráti”, szövetségesi kapcsolatra lépjen egymással. Putyin megismételte, szerinte az oroszok és ukránok egy nemzet. Szerinte a mai Ukrajna területén élők eredetileg oroszok voltak, csak azért alakítottak ki ott egy másik identitást, hogy aláássák Oroszországot.

Ukrajna számára gazdaságilag hátrányos, hogy megszakadtak a kapcsolatai Oroszországgal. A nyugati piacokon senkinek nem kellenek az ukrán termékek, csak a nyers faanyag, “ám hamarosan erdő sem marad Ukrajnában.”

Oroszország nem avatkozott be a 2016-os amerikai elnökválasztásba, ellentétben az ukrán oligarchákkal, akik pénzelték Trump ellenfelét. Ezt azért tették, mert biztosak voltak Clinton győzelmében, és így akarták demonstrálni lojalitásukat. Jó képet akartak kialakítani magukról, ezért bátorkodtak Trumpot nyomdafestéket nem tűrő módon szidalmazni.

 

 

(kremlin.ru)

 

Cimkék: Ukrajna, Putyin, Oroszország, Oliver Stone
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat