OROSZVALOSAG.HU


Ukrajnában polgárháború van

  |  2019-05-03 13:59:35  |  
Oroszvilag.hu

Ukrajnában polgárháború van

Igor Kolomojszkij: a Majdan tragédia volt az ország számára

Ukrajnában polgárháború van

 

A jelenleg Izraelben élő Igor Kolomojszkij ukrán oligarcha interjút adott a bihus.info ukrán oldalnak.

Elmondta, hogy folyamatos kapcsolatban van Arszen Avakov ukrán belügyminiszterrel. Állítása szerint Avakovval együtt szurkoltak Porosenko bukásáért.

Kolomojszkij információi szerint az elmúlt öt évben 13 millió emberrel kevesebb lakos lett Ukrajnában. 2019-ben 32 millió ember él Ukrajnában, 2013-ban még 45 millió lakosa volt az országnak. Ezért is, Kolomojszkij szerint a Majdan egyértelműen rossz. Ukrajnában belső polgári konfliktus, „belső polgárháború” zajlik, ennek forró fázisa van a Donbasszban, hideg fázisa az ország többi részében.

A Donbasszban ukránok harcolnak ukránok ellen, mégha Oroszország bele is avatkozik az eseményekbe. Oroszország beavatkozását 2014-ben az ukrán nyelvtörvény és a 2010-es orosz-ukrán harkovi megállapodás felmondása váltotta ki Kolomojszkij szerint.

2014-ben Ukrajnában nem forradalom, hanem felkelés tört ki, Janukovics „kleptokrata rezsimjét” másként nem lehetett volna elkergetni – mondta a Vlagyimir Zelenszkij megválasztott ukrán elnökhöz közel álló Kolomojszkij.

 

Cimkék: Igor Kolomojszkij, polgárháború, Ukrajna, Donbassz, 2014, Majdan
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat