OROSZVALOSAG.HU


Brit üzletemberekkel találkozott Putyin

  |  2019-03-23 10:59:17  |  
Oroszvilag.hu

Brit üzletemberekkel találkozott Putyin

A politikai kapcsolatok mélyponton, a gazdasági kapcsolatok pörögnek

Brit üzletemberekkel találkozott Putyin

 

Március 20-án a Kremlben találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnök brit üzleti körök képviselőivel.  Putyin elmondta, “bármilyen furcsán is hangzik”, a brit-orosz áruforgalom jelentősen nőtt, 2017-ben 23 %-kal, 2018-ban további 8 %-kal, elérve a 13,7 milliárd dollárt. A brit befektetések értéke az orosz gazdaságba 23,8 milliárd dollárt tesz ki, az oroszok pedig 11 milliárd dollár fölött fektettek be Nagy-Britanniában.

Oroszországban több mint 600 brit érdekeltségű cég tevékenykedik, a Rosznyefty legnagyobb külföldi részvényese például a British Petroleum. A londoni City szakértői részt vesznek a moszkvai nemzetközi pénzügyi központ létrehozásában. Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország mindent elkövet annak érdekében, hogy minél kevesebb adminisztratív terhet rakjon az országban befektetőkre.

Az orosz elnök elmondta, hazája GDP-je 2018-ban 2,3 %-kal emelkedett, s a jövőben nagyszabású szociális és gazdasági projektek kerülnek megvalósításra, több száz milliard dollar értékben. Putyin szerint a brit cégeknek is juthat ezekből a projektekből, “elég nagy a piac.” Egyben meghívta a brit üzleti élet képviselőit a júniusi szentpétervári gazdasági fórumra.

 

 

(kremlin.ru)

 

Cimkék: Putyin, orosz elnök,
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat