OROSZVALOSAG.HU


Putyin helyzetértékelése Amerikáról

  |  2017-01-18 17:37:15  |  
Gyóni Gábor

Putyin helyzetértékelése Amerikáról

Az orosz lányok a legjobbak a világon

Putyin helyzetértékelése Amerikáról

 

Január 17-én a moszkvai Kremlben zajlottak Vlagyimir Putyin és Igor Dodon újonnan megválasztott moldovai elnök tárgyalásai. A megbeszéléseket a hagyományos sajtókonferencia követte.

Putyin láthatólag fáradtan (unottan?) válaszolt a moldovai-orosz kapcsolatokat feszegető kérdésekre (konkrétum szinte semmi), egy fiatal újságíró azonban arra kérte az orosz elnököt, kommentálja a Donald Trump megválasztott amerikai elnök kialakult helyzetet, ideértve az állítólagos, róla szóló kompromittáló felvételeket, melyeken, úgymond, az látható, hogy Trump prostituáltakkal szórakozik egy moszkvai szállodai szobában.

A kérdés nyomán Putyin érezhetően felélénkült. Szavai szerint kétféle ember van, az, aki búcsú nélkül távozik, és az, aki folyton búcsúzik, de nem távozik. Az Obama-adminisztráció mintha az utóbbit testesítené meg. Putyin szerint Amerikában folytatódik az éles politikai harc, annak ellenére, hogy „Trump úr” meggyőző győzelmet aratott a választásokon. Ebben a harcban a következő célokat követik [nyilvánvalóan a vesztes fél képviselői]:

1) Aláásni Trump legitimitását. Ezzel azonban „ezek az emberek” akarva vagy akaratlanul magának az USA érdekeinek is hatalmas károkat okoznak. „Az az érzés, mintha megedződve Kijevben, Washingtonban is készek Majdant szervezni”, csakhogy megakadályozzák Trump hivatalba lépését.

2) Megkötni az új elnök kezét és lábát, hogy ne tudja végrehajtani választási ígéreteit. Hiszen nehéz lesz javítani az amerikai-orosz kapcsolatokat azt követően, hogy „kacsákat” dobtak be az orosz hekkerek beavatkozásáról az amerikai választási kampányba. Putyin szerint a hekkerek semmit nem találtak ki, csak „nyilvánosságra hozták az anyagot.” Putyin azt mondta, hogy nem ismeri Trumpot, soha nem találkozott vele. Ezek a „bedobott anyagok nyilvánvaló hamisítványok.” Amikor Trump Moszkvába látogatott, nem volt politikus, „azt sem tudtuk, hogy vannak politikai ambíciói.”

Putyin szerint az is nehezen hihető, hogy Trump, aki egy „felnőtt ember”, és aki szépségversenyek szervezője, és ilyetén módon a legszebb nőkkel társalog, a szállodában moszkvai prostituáltakkal szórakozik, „bár kétségtelen, hogy ők a legjobbak a világon.” Putyin szerint azok az emberek, akik hasonló lejárató kampányt szerveznek, rosszabbak, mint a prostituáltak. Mindez a nyugati és amerikai politikai elitek degradációját tükrözi. Putyin mindenesetre bízik abban, hogy sikerül normális mederbe terelni a nyugati-orosz kapcsolatokat.

 

 

(kremlin.ru)

 

 

Cimkék: Putyin, Trump, Moszkva, Amerika
Országok: Ukrajna Moldova Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat