OROSZVALOSAG.HU


Putyin üdvözletei újév alkalmából

  |  2016-12-31 17:41:17  |  
Oroszvilag.hu

Putyin üdvözletei újév alkalmából

Obamát ebben az évben ignorálta az orosz elnök

Putyin üdvözletei újév alkalmából

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök a hagyományokhoz híven ezúttal is köszöntötte újévi partnereit az új év alkalmából. Az orosz elnök jókívánságait küldte Abházia, Azerbajdzsán, Örményország, Belarusz, Kazahsztán, Kirgizisztán, Moldova (bízva a jövőbeni kapcsolatok elmélyítésében), Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Dél-Oszétia elnökeinek.

A posztszovjet térségen belül a baltiakat nem számítva nem kaptak üdvözletet Grúzia és Ukrajna vezetői.

A távolabbi országok közül Putyin üdvözölte Argentína, Brazília, Venezuela, India, Olaszország, Kína, Kuba, Szerbia, Törökország, Finnország, Franciaország, Dél-Afrika elnökét, Ferenc pápát, II. Erzsébet angol királynőt, a spanyol királyt, a monacói herceget, Theresa May brit, az izraeli, indiai, kanadai, japán miniszterelnököt, Orbán Viktor magyar kormányfőt, Angela Merkel német kancellárt, az ENSZ távozó és tisztségébe lépő főtitkárát, a Nemzetközi Valutaalap, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét. Hazánk kapcsán a következőt írta: „V. Putyin elégedettséggel észrevételezte az orosz-magyar kapcsolatok alakulásának pozitív dinamikáját a 2016-os évben.” A "kisebb" EU-s tagállamok közül csak Magyarország és Finnország vezetőit köszöntötte külön is Putyin.

A volt vezető politikusok közül Putyin üdvözletet küldött Helmut Kohl és Gerhard Schröder volt német kancellár, Silvio Berlusconi, George H. W. Bush, George W. Bush volt amerikai elnökök, Tarja Halonen volt finn elnök, Nicolas Sarkozy és Francois Fillon számára.

Putyin ebben az évben nem üdvözölte Barack Obama amerikai elnököt. Helyette Donald Trump megválasztott elnöknek küldte jókívánságait, kifejezve reményét, hogy a jövőben az amerikai-orosz kapcsolatok  konstruktív és pragmatikus jellegűek lesznek.

 

 

(kremlin.ru)

 

Cimkék: Putyin, német kancellár, Obama, orosz elnök
Országok: Belarusz Ukrajna Moldova Grúzia Azerbajdzsán Örményország Türkmenisztán Kazahsztán Üzbegisztán Kirgizisztán Tadzsikisztán Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat