OROSZVALOSAG.HU


Trump oroszországi üzletei

  |  2016-11-12 20:28:48  |  
Oroszvilag.hu

Trump oroszországi üzletei

Majdnem harminc éves kapcsolat

Trump oroszországi üzletei

Az USA 45. elnökévé választott Donald Trump régi időkre visszamenő és kiterjedt oroszországi üzleti kapcsolatokkal rendelkezik – járt utána a Kommerszant-Vlaszty.

Donald Trump életében először 1987-ben járt Moszkvában. Emlékiratai alapján a látogatás nagy benyomást tett rá. A Nacional szállodában lakott, „Lenin szobájában”. A látogatás során Trump tárgyalásokat folytatott a szovjet turisztikai hivatallal, a terve az volt, hogy luxusszállót épít a szovjet fővárosban, de ez az elképzelés végül nem valósult meg.

1996-ban Donald Trump a moszkvai városvezetéssel tárgyalt, a Rosszija és a Moszkva szállodák felújítása ügyében, 300 millió dollár értékben. Végül ez a projekt sem valósult meg (bár a tárgyalások 2004-ben újrakezdődtek).

2008-ban Donald Trump a saját magáról elnevezett Trump Vodka nevű itallal kívánt betörni az orosz piacra. Az 50 dolláros vodkából kétezer ládát adtak el Oroszországban, de árusítását 2011-ben befejezték. Néhány üveg még megmaradt, ezek ára mára igencsak felszökött, internetes oldalakon 7 ezer dollárért árulják a Trump Vodkát.

2008-ban Trump ismét szállodaépítési terveket fogalmazott meg, Moszkvában, Szentpéterváron és Szocsiban. Ezeket az ügyleteket fia, Donald Trump Jr. intézte. Ő ekkoriban rendszeresen járt Oroszországba. A tervek szerint Moszkvában a Trump Towerhez hasonló 58 emeletes toronyházat húztak volna fel, de végül ez a projekt is csak papíron maradt.

Trump 2013 novemberében is járt Moszkvában az érdekeltségébe tartozó világszépségversenyen. Ezen a rendezvényen találkozott az orosz show business sztárjaival is. Ekkor is tárgyalásokat folytatott egy lehetséges toronyházépítésről. A tervek szerint találkozott volna Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is, aki azonban végül lemondta a beszélgetést, de egy levelet és ajándékot küldött Trumpnak.

 

 

(Kommerszant)

Cimkék: Donald Trump, Moszkva, 2008, Oroszország, Kommerszant
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat