OROSZVALOSAG.HU


Mit gondolnak az európaiak a válságról?

  |  2014-12-26 10:06:18  |  
Oroszvilag.hu

Mit gondolnak az európaiak a válságról?

A németek másképp látják a helyzetet, mint a britek és franciák

Mit gondolnak az európaiak a válságról?

 

 

Az ICM Research felmérést készített Németországban, Franciaországban és Nagy-Britaniában arról, hogy mit gondolnak az emberek az EU Oroszország-politikájáról.

Arra a kérdésre válaszolva, az EU-nak kellene-e az Egyesült Államoktól függetlenebb politikát folytatnia, a megkérdezettek 46 %-a igennel felelt. 15 % szerint még szorosabbra kellene fűzni az együttműködést az USA-val, 28 % szerint az EU most is jól cselekszik.

Leginkább a németek vágynak több függetlenségre az USA-tól (62 %), legkevésbé a franciák (38 %), de a németek között vannak a legtöbben, akik még szorosabban működnének együtt Amerikával (18 %, Franciaország és Nagy-Britannia: 13 %)

A relatív töbség (35%) szerint a nyugati szankciók negatív szerepet játszottak a ukrajnai válság rendezésében, 26 % szerint viszont jó lépésnek bizonyultak. Megint kilógnak a sorból a németek: a németek 54 %-a szerint nem volt jó döntés szankciókat bevezetni Oroszország ellen. A leginkább szankciópártiak a britek (40 %).

A három európai országban a legtöbben (40 %) úgy gondolják, a szankciókat érvényben kellene hagyni, 29 % visszavonná a szankciókat, 19 % még keményebb intézkedéseket vezetne be Oroszország ellen. Egyedül Németországban gondolják többen, hogy a szankciókat el kell törölni, mint ahányan meghagynák őket (40 % vs. 38 %, viszont beleszámítva a szigorítópártiakat is, a németek többsége így is támogatja a szankciókat 52 vs. 40 %).

A németek támogatják ugyanakkor a leginkább Ukrajna további pénzügyi megsegítését (55 % vs. 39 %), míg a britek és franciák túlnyomó többsége nem adna több pénzt Ukrajnának.

 

(inosmi.ru)

Cimkék: EU, USA, németek, Oroszország, szankciók, Ukrajna, britek, franciák
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat