OROSZVALOSAG.HU


Emberevőket akarnak támogatni

  |  2013-06-17 10:43:16  |  
Oroszvilag.hu

Emberevőket akarnak támogatni

A brit miniszterelnökkel tárgyalt Putyin

 Emberevőket akarnak támogatni

Vlagyimir Putyin orosz elnök a nagy-britanniai G8 csúcstalálkozóra érkezve vasárnap tárgyalásokat folytatott David Cameron brit miniszterelnökkel. Mint ahogy ez várható volt, a szíriai konfliktus volt a megbeszélések fő témája.

Putyin a közös sajtótájékoztatón elmondta, a szíriai konfliktusban mindkét fél kezéhez vér tapad. Ugyanakkor kritikával illette, hogy olyan embereket akarnak támogatni, akik a kamera előtt megeszik ellenfeleik testrészeit (az orosz elnök itt arra utalt, hogy egy terrorista kamerák előtt kivágta egy megölt szíriai katona szívét és evett belőle). „Ezeket az embereket akarják támogatni? Ezeknek az embereknek akarnak fegyvert szállítani? Akkor viszont ennek nincs köze azokhoz a humanitárius eszményekhez, melyeket évszázadokon át hangoztatott Európa” – mondta Putyin, hozzátéve, Oroszország Szíria törvényes kormányának szállít fegyvert, egyetértésben a nemzetközi normákkal. Oroszország semmit sem szeg meg, és erre szólítja fel partnereit is.

David Cameron szerint viszont Basar Aszad elnököt terheli a felelősség a szíriai vérontás miatt.

Putyin a találkozón pozitívan szólt a brit-orosz gazdasági kapcsolatok fejlődéséről, és kiemelte a brit-orosz második világháborús múltat, amikor a két ország közösen harcolt a „barna pestis” ellen.

 

(kremlin.ru)

 

 

Cimkék: Putyin, London, Cameron, Szíria, fegyverszállítások
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat