OROSZVALOSAG.HU


FP: Putyin a világ legbefolyásosabb embere

  |  2013-01-04 10:27:17  |  
Oroszvilag.hu

FP: Putyin a világ legbefolyásosabb embere

Senkinek nincs nagyobb hatalma, mint az orosz elnöknek

 FP: Putyin a világ legbefolyásosabb embere

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök a jelenkor legnagyobb hatalmú (most powerful) politikusa a Foreign Policy c. amerikai lap szerint. Putyin annak ellenére került korunk legbefolyásosabb politikusainak rangsorában vezető helyre, hogy – mint a kiadvány megjegyzi – népszerűsége zuhan, és a jelenlegi Oroszország katonai erejét és befolyását tekintve nem éri el az egykori Szovjetuniót. Putyin azonban olyan mértékű hatalom birtokosa Oroszországban „és a közeli régióban”, mint „senki más a bolygón.”

Putyin a lap rangsorában mindazonáltal csak a második helyet foglalja el, az első hely betöltetlen maradt, mivel a FP szerint jelenleg senki nincs, aki képes lenne a globális mértékű problémák megoldására.

Az orosz elnök után a harmadik helyet a rangsorban Ben Bernanke, az amerikai Federal Reserve vezetője tölti be, őt követi Angela Merkel német kancellár. Barack Obama amerikai elnök csak az ötödik ezen rangsor szerint. 

Később a Foreign Policy elzárkózott ettől a rangsortól. Joshua Keating, a lap szerkesztőjének munkatársa szerint a rangsor egy blogger véleménye, s nem tükrözi a szerkesztőség hivatalos álláspontját.

 

Cimkék: Foreign Poilicy, Putyin
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat