OROSZVALOSAG.HU


Izraelbe látogatott az orosz elnök

  |  2012-06-25 20:13:11  |  
Oroszvilag.hu

Izraelbe látogatott az orosz elnök

"Elfogadhatatlan a nácik tisztára mosása"

 Izraelbe látogatott az orosz elnök

Az izraeli látogatáson tartózkodó Vlagyimir Putyin orosz elnök – Netanyija városban a szovjet háborús emlékmű felavatásán - bűnnek nevezte azokat a kísérleteket, melyek célja a második világháború történetének átírása, és amelyek egyenlőségjelet tesznek a háború áldozatai és hóhérai között.

Az efféle nézetek meggyalázzák azon milliók emlékét, akik életüket adták a győzelemért, és bűn a jövő nemzedéke előtt, amelynek tudnia kell megkülönböztetni egymástól a hazugságot és az igazságot.

„Mindent meg kell tennünk, ami csak tőlünk függ, annak érdekében, hogy a bűnös náci elvek, bármilyen öltözetben is jelenjenek meg, a múlt emlékei legyenek, hogy a Nürnbergi törvényszék ítéletei ma is érvényben maradjanak.” – mondta Putyin.

Putyin szerint elfogadhatatlan a náci bűnösök és támogatóik bármilyen tisztára mosása: „nem engedjük meg, hogy egyenlőségjelet tegyenek az áldozatok és a hóhérok közé.” – jelentette ki az orosz elnök.

Putyin szerint Izraelben együttérzéssel viszonyulnak a Szovjetunió második világháborús tragédiájához. A politikus hangsúlyozta, a Szovjetunió nemcsak a zsidókat mentette meg a második világháborúban, hanem Kelet-Európa más népeit is a náci népirtó tervektől.

 

 

(kremlin.ru)

Cimkék: Putyin, Izrael
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat