OROSZVALOSAG.HU


Oroszország kész csökkenteni CO2 kibocsátását

  |  2012-06-22 15:52:14  |  
Kecskeméti Gábor

Oroszország kész csökkenteni CO2 kibocsátását

25% mínusz 1990-hez képest

Oroszország kész csökkenteni CO2 kibocsátásátOroszország kész csökkenteni CO2 kibocsátását

A jelenleg Rio de Janeiro-ban tartózkodó Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő bejelentette: Oroszország 2020-ig, az 1990-es szinttel összehasonlítva, 25%-al fogja csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását. A kormányfő jelenleg egy fenntartható fejlődéssel foglalkozó konferencián vesz részt a brazil nagyvárosban.

Oroszország készen áll, hogy csatlakozzon az üvegházhatású gázok kibocsátásáról szóló nemzetközi egyezményekhez - tette hozzá Medvegyev, ugyanakkor kiemelte, hogy ilyen lépés megtétele feltétlenül szükséges minden jelentős gazdaságtól, nem csak az orosztól. India és Kína például nem tartotta be a Kiotói Jegyzőkönyvben vállaltakat, s az Egyesült Államok 2013-ig nem is hajlandó aláírni azt.

A korábbi orosz elnök rámutatott: minden törekvésnek a „zöld gazdaság” irányába kell mutatnia, amelynek fontos feltétele az energiahatékonyság. De óva intett attól, hogy bürokratizálják azt. Szerinte az ENSZ feladata, hogy vezető szerepet játsszon ebben a folyamatban.

Oroszország kibocsátása – a Kiotói Jegyzőkönyvben bázisként használt 1990-es évhez képest, amikor még létezett a Szovjetunió – 35.6%-al csökkent 2009-ig. Ez 1.19 milliárd tonna szén-dioxiddal egyenértékű.

(RIA Novosztyi)

 

 

 

Cimkék: gáz, üvegház, klíma, rio de janeiro, medvegyev, co2, szovjetunió, kiotó, kína, india, usa,
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat