OROSZVALOSAG.HU


Oroszországban nyomják a szíriai bankjegyeket

  |  2012-06-14 15:50:46  |  
Kecskeméti Gábor

Oroszországban nyomják a szíriai bankjegyeket

Gazdasági segítség minden áron?

Oroszországban nyomják a szíriai bankjegyeketOroszországban nyomják a szíriai bankjegyeket

Az oroszvilag.hu hasábjain már sokszor utaltunk rá: Oroszország minden eszközzel igyekszik megakadályozni egy nyugati beavatkozást Szíriában. Az arab tavasz óta teszik ezt azt oroszok részben geopolitikai és gazdasági okokból, vagy éppen az egyes országokkal kiépített baráti viszony miatt. Szíria és Oroszország kapcsolata ráadásul hagyományosan jónak mondható, a szíriai hadsereg nagy része orosz fegyverekkel van felszerelve, s komoly oroszországi érdekeltségek vannak az arab államban. A gazdasági együttműködésnek ugyanakkor újabb bizonyítéka került napvilágra: a szíriai nemzeti valutát Oroszországban nyomják!

Szíria oroszországi nagykövete, Rijad Mohammed Haddad, a sajtóban megjelent híresztelések miatt, egy sajtókonferencián elismerte: a szíriai valutát (szír font - ل.س , S£, SYP) Oroszországban nyomják.

"Orosz barátaink mindenben segítenek nekünk és ebbe beletartoznak a gazdasági ügyek is. Ha orosz barátaink abban segítenek, hogy előállítják a valutánkat, míg ezt a Nyugat megtagadta, akkor ez azt jelenti, hogy Oroszország segít nekünk."

Kérdés, hogy a bejelentés Moszkva számára mennyire előnyös a világban, hiszen az Asszad-rezsim ellenzékiekkel szemben elkövetett túlkapásai egyre nehezebben védhetőek.

(RIA Novosztyi)

Cimkék: szíria, font, asszad, háború, arab, valuta, pénz, haddad, nagykövet,
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat