OROSZVALOSAG.HU


Lebukott egy oroszoknak dolgozó tisztviselő

  |  2012-04-02 20:02:05  |  
Kecskeméti Gábor

Lebukott egy oroszoknak dolgozó tisztviselő

Ezúttal Hollandiában tevékenykedtek a titkosszolgálatok

Lebukott egy oroszoknak dolgozó tisztviselő

Az orosz titkosszolgálatok aktivitása a korábbi időszakokhoz képest valóban növekedik, legalábbis erre utal, hogy az elmúlt évek lebukásai után most egy beépített embert vett őrizetbe a holland rendőrség. A holland külügyminisztérium 60 éves alkalmazottja a hírek szerint kenőpénzt fogadott el, melyért információkat szolgáltatott orosz kémeknek.

A De Telegraaf által csak „Raymond P.” névvel illetett személyt március 24-én vették őrizetbe és március 30-án 14 nap előzetes letartóztatásba helyezték. A holland média tudni véli, hogy Raymond Poeterayról van szó, aki 2008 óta Hong Kongban konzulhelyettesi tisztséget töltött be. A következtetések szerint Poeteray bizalmas információkat adott át Andreas és Heidrun Anschlagnak, annak az osztrák házaspárnak, akiket tavaly októberben azzal a gyanúval tartóztattak le, hogy hét évig kémkedtek Oroszországnak. Poeterayt ezenkívül pénzmosással és illegális fegyvertartással is gyanúsítják.

Német médiaértesülések szerint az Anschlag házaspárhoz a német rendőrség, az Egyesült Államokban 2010 nyarán letartóztatott Anna Chapmantől kiszedett információk alapján jutott el.  

(RIA Novosztyi)

Cimkék: raymond poeteray, hollandia, hong kong, konzul, információ, kenőpénz, kém, titkosszolgálat,
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat