OROSZVALOSAG.HU


BRICS-csúcs Indiában 

  |  2012-03-30 08:45:53  |  
Oroszvilag.hu

BRICS-csúcs Indiában 

A Nyugatot kritizálják és saját bankot akarnak

 BRICS-csúcs Indiában 

 

Az Újdelhiben tartott BRICS csúcstalálkozón a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát, Dél-Afrikát tömörítő szervezet tagjai élesen bírálták a Nyugatot és több szavazati jogot követeltek a Nemzetközi Valutaalapban.

A BRICS országok hangsúlyozták, Iránnak joga van az atomenergia békés felhasználására, és arra szólítottak fel, békés úton rendezzék az iráni válságot. Hasonló értelmű nyilatkozatot tettek a szíriai krízis megoldását illetően is.

Az Újdelhiben elfogadott deklaráció a nyugati fejlett országokat teszi felelőssé a világgazdaság destabilizálódása és a válság miatt. Dilma Rouseff brazil elnök szerint a fejlett országok monetáris politikája behozhatatlan kereskedelmi előnyöket teremt számukra a fejlődő államokkal szemben. A BRICS országok megfontolandónak tartják egy saját bank létrehozását, amely a szegény országok számára nyújtana kedvező hiteleket.

Medvegyev elnök kijelentette, Oroszország szeretné, hogy a BRICS formálisan is intézményesüljön, ám ez az orosz kívánság végül nem jelent meg az értekezlet deklarációjában.

 

(Nyezaviszimaja Gazeta, kremlin.ru) 

 

 

Cimkék: BRICS, Oroszország
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat