OROSZVALOSAG.HU


Obama még taktikázna a rakétákkal

  |  2012-03-27 08:38:43  |  
Oroszvilag.hu

Obama még taktikázna a rakétákkal

Romney: "Oroszország az USA legfőbb geopolitikai ellensége"

 Obama még taktikázna a rakétákkal

 

Az utóbbi amerikai elnökválasztási kampányok egyik fő külpolitikai témája hagyományosan Oroszország. Most sincs ez másként, főként miután véletlenül nyilvánosságra kerültek Barack Obama amerikai elnök szavai, melyeket Dmitrij Medvegyev orosz elnöknek mondott Szöulban az amerikai rakétavédelmi tervekről.

Obama azt mondta Medvegyevnek, hogy a választások után „több manőverezési lehetősége” lesz az Európába tervezett rakétavédelmi rendszert illetően, amelyet élesen ellenez Oroszország.

A republikánusok a kiszivárgás után azzal vádolták Obamát, hogy elárulja az amerikai nemzeti érdekeket. Mitt Romney, lehetséges republikánus elnökjelölt aggasztónak nevezte a kiszivárgott szavakat, egyben kijelentette, hogy „Oroszország az Egyesült Államok legfőbb geopolitikai ellensége.”

„Oroszország nem a barátunk.” – mondta Romney. Obama manőverezni akar a rakétavédelmi rendszer kérdésében, egyet mond, mást cselekszik. Romney szerint jellemző, hogy a „saját népét gyilkoló” Basar Aszad szír vezető védelmére is éppen Oroszország kel.

Jelenlegi közvéleménykutatások szerint egy Obama – Romney választási küzdelem a demokrata jelölt győzelmével végződne (47 és 37 %).

 

 

(Echo Moszkvi)

 

Cimkék: Barack Obama, Dmitrij Medvegyev, Mitt Romney, Oroszország
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat